Θετικά διακείμενη εμφανίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την πώληση της Media Markt στην εταιρεία Public.

Στις 5 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει – κατόπιν σχετικής εισήγησης – τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011, της εταιρίας «Olympia Group Ltd» (Public) για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιριών Media Saturn Electronics Hellas Commercial and Holding S.A. και Media-Saturn Griechenland Beteiligungen GmbH.

Η συνεδρίαση αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της επιχείρησης καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, που λειτουργούν υπό το εμπορικό σήμα Media Markt στην Ελλάδα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού διευκρινίζει  ότι σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, καθότι δεν προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής, με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές τις οποίες αφορά, πρωτίστως στον ευρύτερο κλάδο πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και στις λοιπές αγορές που δραστηριοποιούνται αμφότερα τα μέρη που συμμετέχουν στην συγκέντρωση (όπως είδη computing, είδη gaming, βιβλία, παιχνίδια, χαρτικά και γραφική ύλη).

Υπενθυμίζεται σχετικά, ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here