Αν και ο προβληματισμός λόγω κορωνοϊού είναι δεδομένος τα μηνύματα που έλαβε ο υπουργός Τουρισμού από τη διήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία, τη σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, ήταν ενθαρρυντικά.

Ο Χάρης Θεοχάρης ταξίδεψε στο Βερολίνο, όπως είχε προγραμματίσει από την περασμένη εβδομάδα, παρά τη ματαίωση της ITB, της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πάνω από 150.000 επισκέπτες. Η κίνηση του Ελληνα υπουργού Τουρισμού είχε διπλό μήνυμα:

  • «Αποφάσισα να έρθω στο Βερολίνο, θέλοντας να περάσω ένα διπλό μήνυμα: Πρώτον, την εμπιστοσύνη μας  προς τη γερμανική  αγορά παρά τη ματαίωση της ΙΤΒ και δεύτερον, ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει τη δυναμική του πορεία».

Σημειωτέον ότι η γερμανική τουριστική αγορά είναι από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα, αφού περίπου 4 εκατομμύρια έρχονται κάθε χρόνο και το 2019 άφησαν κοντά 3 δισ. ευρώ εισπράξεων επι του συνόλου των 18 δις. ευρώ στη χώρα.

Τώρα, οι Γερμανοί φαινεται ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις που είχε ο κ. Θεοχάρης με τους επιτελείς του ταξιδιωτικού κολοσσού της TUI αλλά και της αεροπορικής Condor.

Στη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού με τα στελέχη της TUI  συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια τουριστική αγορά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών παρουσιαστούν.

Ο Θεοχάρης συναντήθηκε και με υψηλόβαθμα στελέχη της Condor που  ανακοίνωσαν ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί 150 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα, σε 16 προορισμούς. Τόνισαν δε ότι «δε θα μειωθούν οι πτήσεις προς τη χώρα μας» και πως «συνεχίζεται η καμπάνια προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Επιπλέον, είχε σειρά συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς στο Βερολίνο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία. Κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κ. Thomas Bareiß, συμφώνησαν στην ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του τουρισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και χάραξης κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν εκτενώς για τις δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού τομέα ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γερμανία, όπως και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV και συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο του Ομίλου, κ. Norbert Fiebig, τον CEO, κ. Dirk Inger, το Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού, κ. Volker Adams και την κυρία Verena Grossjohann, Διευθύντρια Events, Σεμιναρίων και Μάρκετινγκ, με τους οποίους συζήτησε για τους τρόπους που μπορεί να παραμείνει σταθερό το τουριστικό πρόγραμμα ενώ ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020 και, συγκεκριμένα, στο Costa Navarino.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here