Μετά τη Θεσσαλονίκη, η ομιλία Τσίπρα στο Στρασβούργο…

Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχθηκε η αγορά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ ότι ” δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση και δεν διανοείται ούτε να άρει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοσθεί κατά τη μνημονιακή περίοδο”.

Χθες, ο Γενικός Δείκτης σε μία εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση ανέκτησε και πάλι το ψυχολογικό (και όχι μόνο ) όριο των 700 μονάδων.

Αναλυτές εντάσσουν την χθεσινή κίνηση στα πλαίσια ενός retest του απλού κινητού μέσου όρου (ΚΜΟ) 200 εβδομάδων, που διέρχεται από τις 716 μονάδες. 

Εξ  άλλου από το σημείο αυτό διέρχεται και το εξαιρετικά κρίσιμο επίπεδο 38,2% του συνολικού ανοδικού κύματος, που έχει μετατραπεί σε ισχυρή αντίσταση. 

Αν σε αυτά συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι από εκεί διέρχεται τόσο το επίπεδο διόρθωσης 14,6%, όσο και η αντίσταση του συστήματος, τότε φαίνεται πως δύσκολα ο ΓΔ θα υπερβεί τις 715-716 με την πρώτη προσπάθεια και χωρίς να προηγηθεί διόρθωση.

Η πλησιέστερη στήριξη, δεν είναι άλλη από εκείνη των 700 μονάδων, που δεν πρέπει να ξανά χαθεί με την δεύτερη προσπάθεια.

Οσον αφορά στον τραπεζικό δείκτη δύσκολα θα υπερβεί τις 698 μονάδων και ενδεχόμενη προσέγγιση μάλλον θα αποτελέσει ευκαιρία για πωλήσεις.

         Ελλάδα 10ετές- απόδοση ομολόγου: 4,193% κατά 2,06% χαμηλότερα και Ιταλία 10ετές 2,773% κατά 3,61% χαμηλότερα.

Ένα καλό premium  από το ιταλικό είναι οι 100-110 μονάδες βάσης στο καλό σενάριο θα μπορούσε το ελληνικό προς τα 3,5%. Για να δούμε..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here