“Η καφεστίαση υφίσταται εδώ και καιρό μεγάλο πλήγμα” επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρέμβασή του στην κλειστή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Coffee Business Awards. 

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι πέραν των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για τη στήριξη επαγγελματιών και επιχειρήσεων αναμένεται να ενεργοποιηθούν και νέα εργαλεία, προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέφερε δε ότι τα μέτρα της επιστρεπτέας προκαταβολής και τα δάνεια για την εστίαση μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 11 δις ευρώ. Κύριος στόχος σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό είναι η ανάκαμψη, με στόχο η οικονομία να βελτιωθεί και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σχετικά με το αίτημα για μόνιμα φορολογικά μέτρα στήριξης ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι λόγω συνθηκών οι δημοσιονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες προς το παρόν και ότι από το 2022 κι έπειτα θα μπορούσαμε να μιλάμε για μόνιμα μέτρα “με δημοσιονομικό κόστος κάτω από τον ορίζοντα που μπορούν να δουν θεσμοί”.

Για το ζήτημα των επενδύσεων ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει μεγάλο πακέτο ιδιωτικών επενδύσεων στο οποίο θα μπορεί να μπαίνει κάποιος ανεξαρτήτως του είδους της επιχείρησης αλλά με βάση το είδος της επένδυσης. Θα επικεντρώνεται δε, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σε τομείς όπως η εξωστρέφεια, η βιωσιμότητα, οι συνεργασίες, οι εξαγορές&συγχωνεύσεις.

“Αυτή η αγορά έχει πάρα πολλή πολυδιάσπαση θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που εμποδίζουν τις πολύ μικρές επιχειρήσεις να συνεργάζονται μεταξύ τους” τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ο κ. Σκυλακάκης σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε απάντησε πως γίνονται ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του κορεσμού σε συγκεκριμένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Α. Γεωργιάδης στην Κλειστή Συνάντηση COBA20: Έρχονται οι επιδοτήσεις για τις θερμάστρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here