Την άποψη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν αντικίνητρα για την μερική απασχόληση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Θόδωρος Φέσσας, σχολιάζοντας το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συνδέσμου για την διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Ο κ. Φέσσας σημείωσε, επίσης, ότι

  • δεν θα υπάρξει μεγάλο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων με αφορμή τις εργασιακές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι χρέος τόσο της πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων να εκπαιδεύσουν τους νέους ανθρώπους, ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Στο παρόν και στο μέλλον της εργασίας, κεντρικό ρόλο έχει η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εργαζομένων, ενόψει των νέων προκλήσεων, σ’ έναν κόσμο που εξελίσσεται και αλλάζει ταχύτητα». Αυτή η σύγχρονη ατζέντα, που αποτελεί και τη νέα μεταρρυθμιστική πρόκληση για όλους, θέτει σε προτεραιότητα ο ΣΕΒ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Θόδωρος Φέσσας, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα γραφεία του Συνδέσμου. Ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τις Νέες δεξιότητες και τα Επαγγέλματα με Μέλλον, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « η σύγχρονη παιδεία είναι καταλύτης ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here