Το ψηφιακό stablecoin tether κερδίζει όπως όλα δείχνουν την κούρσα για τον τίτλο του «λιγότερο επικίνδυνου» asset στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Καθώς διευρύνεται η περιφερειακή τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ, οι επενδύσεις στην “κρυπτόσφαιρα” μετακινούνται σε tokens και νομίσματα που θεωρούνται σχετικά ασφαλή.

Το Tether αποτελεί ήδη κορυφαία απόδοση μεταξύ των stablecoins — ψηφιακά tokens συνδεδεμένα με κάποιο asset, όπως το δολάριο — η αγοραία αξία του οποίου έχει εκτιναχθεί από τον Μάρτιο.

Η ζήτηση για το κέρμα ήταν τόσο ισχυρή που η δέσμευσή του παραμένει πάνω από το 1 από τα μέσα Απριλίου, φτάνοντας το 1.002 την περασμένη εβδομάδα.

«Η τραπεζική κρίση τροφοδοτεί ένα “υπερ-bitcoinization” », δήλωσε ο Anders Kvamme Jensen, ιδρυτής της AKJ global brokerage και digital asset specialist.

Η ανασφάλεια που έχει προκληθεί, πυροδοτεί μια στροφή προς κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το ether, είπε ο Jensen.

Εν τω μεταξύ, τα συνδεδεμένα stablecoins, όπως το tether, θεωρούνται περισσότερο ως αποθήκευση αξίας και ως εργαλείο για τη διευκόλυνση των μεταφορών μεταξύ κρυπτονομισμάτων και επίσης χρησιμεύουν ως εγγύηση για συναλλαγές παραγώγων.

Ο Conor Ryder, ερευνητικός αναλυτής της Kaiko, ανέφερε ότι το premium του tether αντικατοπτρίζει την αναδυόμενη εμπιστοσύνη τόσο στο peg, όσο και στην ασφάλεια που παρέχει, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το Tether ανήκει στην iFinex Inc, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, η οποία κατέχει επίσης το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

Πηγή: Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here