Ακόμα και εν μέσω μιας πανδημίας, η Tesla συνεχίζει να φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως “πρόβλημα” πριν από 15 χρόνια, έχει πλέον γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο – ξεπερνώντας τους “παραδοσιακούς” γίγαντες της βιομηχανίας όπως η Toyota και η Volkswagen.

Αυτό το “ορόσημο” διαδέχεται ένα έτος σταθερής ανάπτυξης, κατά το οποίο κατέγραψε μόνο μία φορά -νωρίτερα φέτος- επιβράδυνση, λόγω του αρνητικού αντίκτυπου του COVID-19 στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Παρά αυτές τις αντιξοότητες, η αξία της Tesla κατέγραψε άνοδο κατά 375% συγκριτικά με πέρυσι.

Πώς εξηγείται όμως η συνεχής αύξηση της αξίας της Tesla, εν αντιθέσει με τις διαρκείς “κραυγές” που αναφέρουν ότι η εταιρεία είναι υπερεκτιμημένη; Θα ανακοινώσουν οι shortsellers μια πολυαναμενόμενη νίκη ή υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος μπροστά;

Νωρίτερα φέτος, η Tesla πέτυχε ένα εντυπωσιακό ορόσημο, ξεπερνώντας την αξία των GM και Ford συνδυαστικά.

Από τότε, το stock της αυτοκινητοβιομηχανίας συνέχισε την ανοδική της πορεία.

Χάρη στη δημοτικότητα του Model 3, η Tesla πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα το 2019 από ό, τι τα προηγούμενα δύο χρόνια μαζί.

Επίσης, η εταιρεία κάνει μεγάλα βήματα προκειμένου να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα.

Δύο είναι οι περιοχές που με την ανάπτυξη νέων κινήτρων επιχειρούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον την μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να αναπτύξει τη νέα βιομηχανική της μονάδα. Πρόκειται για το Austin του Texas και την Tulsa της Oklahoma.

Η εταιρεία αυξάνει επίσης την παγκόσμια παρουσία της με την κατασκευή της Giga Berlin, της πρώτης ευρωπαϊκής μονάδας παραγωγής, καθώς και την ολοκλήρωση της συνεχιζόμενης επέκτασης της εγκατάστασης της Giga Shanghai στην Κίνα.

Πηγή: visualcapitalist

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here