Υπάρχει ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές και φέτος όπως είχε καταγραφεί και παλαιότερα για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο είπε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων ο επικεφαλής της εταιρίας Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα σχέδια της εταιρίας, σχολίασε τον πόλεμο και τα προβλήματα στην ενέργεια και ανήγγειλε διανομή μερίσματος 0,34 ευρώ ανά μετοχή.

Στόχος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παραμένει η επίτευξη έργων 6.500 MW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2029, όλων των τεχνολογιών. Πρόκειται για συγκεκριμένα έργα σε συγκεκριμένες θέσεις, με έρευνες, μελέτες και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για επενδύσεις που θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Θα τα πετύχουμε αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί από τα στελέχη της εταιρείας και την εμπιστοσύνη των χρηματοδοτών, ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

Ενεργειακή απεξάρτηση με ΑΠΕ, αποθήκευση και διασυνδέσεις

Ο κ. Περιστέρης έκανε λόγο για έναν τραγικό πόλεμο με συνέπειες για την Ευρώπη ειδικά για τον ενεργειακό τομέα με εκτόξευση των ενεργειακών λογαριασμών.

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας που προηγήθηκε ένα εξάμηνο πριν τον πόλεμο και οφείλεται σε γεωπολιτικούς λόγους επιβεβαιώνει ότι έπρεπε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε ενεργειακή ανεξαρτησία, με ΑΠΕ, Αποθήκευση ενέργειας και Διασυνδέσεις είπε ο κ. Περιστέρης.

Υπενθύμισε την ενεργειακή κρίση κατά τη δεκαετία του 70, του 80 και του 2000 και είπε, ότι είναι γνωστό σε όλους ότι οι ΑΠΕ προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία και φθηνό κόστος για τους καταναλωτές πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους για την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Περιστέρης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα συνταχθεί στο να αναπτυχθούν οι ΑΠΕ, η Αποθήκευση και οι Διασυνδέσεις για να επιτευχθεί η ενεργειακή απεξάρτηση. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την αγορά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων όπου από το 2009 έως το 2010 υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από 10 σοβαρούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, με κεφαλαιακή επάρκεια.

Η κυβέρνηση τότε αιφνιδιαστικά σταμάτησε τα πάντα προκειμένου να κάνει ένα “άριστο” πλαίσιο. Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτε, το άριστο πλαίσιο δεν υπάρχει και δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένα πάρκο ενώ θα μπορούσαν να έχουν εγκατασταθεί 1.000 MW, είπε. Αυτό ήταν λάθος θα μπορούσε η πολιτεία να δώσει διέξοδο στο ενδιαφέρον αφήνοντας να εξελιχθούν τα πράγματα και μέχρι να αποκτήσουμε το άριστο πλαίσιο να εγκατασταθούν 500 έως 1.000 MW.

Η ΓΣ ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here