Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους εργαζόμενους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που έστειλε χθες ο Λεωνίδας Μπόμπολας ολοκληρώνοντας μια πορεία 40 ετών της οικογένειας Μπόμπολα, στην εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του Γιώργος Μπόμπολας με τους Δημήτρη Κούτρα και Αντώνη Αναστασόπουλο.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πέρασε οριστικά στον Ολλανδικό Όμιλο Reggeborgh, o Λεωνίδας Μπόμπολας πούλησε και τις τελευταίες του μετοχές και αποχωρεί.

  • «Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πίκρα για τα χαμένα όνειρα»
  • «Έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες και οι αποφάσεις άλλων».

Ο Λ. Μπόμπολας υπενθυμίζει το δικό του ξεκίνημα στην τότε ΑΚΤΩΡ, τη δεκαετία του ’80. Στα χρόνια δίπλα στον πατέρα του, στα πρώτα έργα της εταιρίας αλλά και για την ικανοποίηση που έπαιρνε από την δουλειά και τα εργοτάξια.

Καταγράφει την  εποχή της έντονης ανάπτυξης και των μεγάλων έργων όπως η Αττική Οδός αλλά και τις λανθασμένες κινήσεις στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

  • «Νέες δυνάμεις ήρθαν καινούριοι επενδυτές με οράματα διαφορετικά. Οι δουλειές μας σώθηκαν, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν».

Με την αποχώρηση Μπόμπολα τοποθετείται νέα διοίκησης και στην Ηλέκτωρ κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει ο  κ. Γιάννης Μαριόλος, παλιό στέλεχος του ομίλου, υπεύθυνος για  την σύμβαση λειτουργίας της Ψυττάλειας.

Η Reggeborgh Invest B.V.  ανακοίνωσε την πρόθεση της να ασκήσει όχι μόνο τα δικαιώματα που ήδη διαθέτει, αλλά και να εξασκήσει τυχόν αδιάθετα δικαιώματα, διαθέτοντας μέχρι 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ 

Με νέα επιστολή της στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ολλανδική εταιρεία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο του κατασκευαστικού ομίλου, αναφέρει στη νεότερη επιστολή της ότι

  • «Έχει κινηθεί η διαδικασία μέσω των χρηματιστηριακών εταιρειών, στις οποίες διατηρεί κωδικούς, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης.
  • Η Reggeborgh διακρατεί 59.930.339 δικαιώματα (και αντίστοιχο αριθμό μετοχών) τα οποία δίνουν το δικαίωμα αγοράς 37.456.461 νέων μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην τιμή έκδοσης €0,90 ανά μετοχή, επένδυση ποσού €33.710.815. Επιπλέον, η Reggeborgh επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του συνολικού ποσού των €50εκ.