Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το  Airbus A380, δεν θα κατασκευάζεται πια. Ο πονοκέφαλος των λογιστών των αεροπορικών εταιρειών για την εμπορική βιωσιμότητα του -μολονότι υπήρξε ο αγαπημένος τύπος αεροσκάφους των επιβατών- καθόρισε και την μοίρα του γνωστού μοντέλου, το οποίο από το 2021 και μετά δεν θα βρίσκεται στους αιθέρες.

«Η απόφαση για τη διακοπή της παραγωγής του Α380 είναι επώδυνη για εμάς» δήλωσε ο CEO της Airbus Τομ Έντερς σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει 3.500 θέσεις εργασίας.

Η παραγωγή του Α380 θα σταματήσει το 2021 οπότε και θα γίνουν οι τελευταίες παραλαβές από μερικούς αγοραστές, όπως η Emirates.

Μάλιστα η αεροπορική εταιρεία μείωσε την παραγγελία της από 53 αεροσκάφη σε 14 ενώ θα προβεί σε αγορές άλλων μοντέλων (Α330neo και Α350) συνολικής αξίας 21,4 δισ. δολαρίων.

Αξιοσημείωτη η παρατήρηση του Bloomberg, ότι το εν λόγω μοντέλο είχε παρουσιάσει προβλήματα από την αρχή της παραγωγής του, το 2007, τόσο εμπορικά όσο και τεχνικά. Η πρώτη του πτήση καθυστέρησε σημαντικά καθώς είχαν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα καλωδίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here