Μετά από δεκάδες παλινωδίες παλαιών μετόχων, εμπλοκή δεκάδων δικηγόρων και υπόγειες διαπραγματεύσεις μηνών, υπογράφηκε χθες το Προσύμφωνο για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Aegean Baltic Bank (ABBank) από τον Θεσσαλονικιό δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τέλη Μυστακίδη.

Επόμενο βήμα η έγκριση της συναλλαγής από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ενεργητικό της Aegean Baltic Bank εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ με ισχυρή παρουσία στη ναυτιλία.

  • Ο Τέλης Μυστακίδης αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ΑΒΒ ενώ στο μετοχολόγιο  παραμένουν ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος και η οικογένεια Θεόδωρου Αφθονίδη.
  • Στην ουσία ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος αγοράζει το ποσοστό του επίσης εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και μερίδιο του ποσοστού που κατέχει σήμερα η πλευρά Αφθονίδη.

Η ΑΒΒank είχε στο τέλος του 2023, δάνεια κοντά στα 506 εκατ. ευρώ έναντι δανείων 519 εκατ. ευρώ στο τέλος της προηγούμενης χρήσης.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας έφτασαν πέρυσι τα 27,2 εκατ. ευρώ με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περί το 24%.

Η τράπεζα ιδρύθηκε το 2002 με αποκλειστική παρουσία στη ναυτιλία αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν επεκτάθηκε και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το προσύμφωνο που έχουν υπογράψει η πλευρά Μυστακίδη με τους υφιστάμενους μετόχους της ABBank προβλέπει και τη δυνατότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την ισχυροποίηση της τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ