Στον απόηχο του lockdown, πολλές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με το πώς επηρέασε τους πολίτες η πανδημία και ο εγκλεισμός στο σπίτι.
Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ποικίλα, οι παράγοντες που επηρέασαν τους πολίτες πολλοί, ωστόσο μια κοινή πεποίθηση που απορρέεει από όλες είναι ότι η ζωή των ανθρώπων σίγουρα άλλαξε με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους.
Σε σχετική μελέτη της Blueground για το πως άλλαξε η ζωή των ενοικιαστών της (σχέσεις, εργασία, υγεία κτλ) κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι, ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση μεταξύ των περιοχών π.χ. πως αλλάζουν τα δεδομένα στην Ευρώπη σε σχέση με την Αμερική κτλ.
Η έρευναη οποία διεξήχθη μεταξύ Απριλίου και Μαΐου και έλαβαν μέρος πάνω από 500 ενοικιαστές (άνδρες και γυναίκες) σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. 
Πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε όλη την έρευνα
Blueground Survey – The At Home Pandemic Experience
 
Μερικά highlights παρακάτω:
  • ΕΡΓΑΣΙΑ + ΣΠIΤΙ: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο περισσότερος κόσμος δούλευε από το σπίτι – Πώς όμως αυτή η νέα (και καινούργια για πολλούς) συνθήκη επηρέασε την παραγωγικότητα; Σύμφωνα με την έρευνα της Blueground: 
    • Το 68% εργαζόταν όσο και πριν ή περισσότερο
    • Ενώ ένας στους 4 (24%) δήλωσε πως η παραγωγικότητα μειώθηκε αρκετά. Ίσως φταίει το γεγονός πως 1 στους δύο (48%) δήλωσε πως τα επίπεδα στρες έχουν αυξηθεί αρκετά

  • ΣΧΕΣΕΙΣ + ΣΠΙΤΙ: Ποιος είπε πως το να περνάς πολύ χρόνο (ή και όλη τη μέρα) με τους αγαπημένους σου – σύντροφος, οικογένεια, συγκάτοικος, φίλοι – μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα; Σίγουρα όχι οι ενοικιαστές της Blueground. 

    • Με έναν στους δύο να μένει μαζί με κάποιον άλλον, μόνο το 4% δήλωσε πως η νέα αυτή κατάσταση έφερε προκλήσεις στις σχέσεις τους
    • Το ένα τρίτο (30%) δήλωσε πως δεν άλλαξε τίποτα, ενώ περίπου ένας στους 10 (9%) δήλωσε πως η σχέση τους βελτιώθηκε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here