Προθεσμία μιας εβδομάδας να επανεκδώσει την «προβληματική» απόφαση ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του ξενοδοχείου Cocomat στην περιοχή Μακρυγιάννη έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επανέρχεται για δεύτερη φορά στην υπόθεση και ζητεί να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας για το τμήμα αυτό του ξενοδοχείου, αναθέτει στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος την κατεδάφιση, ενώ ορίζει δικαστή να παρακολουθήσει την υπόθεση «λόγω της δυσχέρειας του Δήμου Αθηναίων να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2019», γράφει η Καθημερινή.

Το πρακτικό του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣΤΕ (όργανο που παρεμβαίνει για την εφαρμογή αποφάσεων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, έπειτα από αίτημα των ενδιαφερομένων) πιέζει τον Δήμο Αθηναίων και άλλες κρατικές υπηρεσίες για την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του επίμαχου ξενοδοχείου (αρ. απόφασης 15/2023). Μάλιστα το ΣΤΕ επιπλήττει τον Δήμο Αθηναίων ότι η απόφαση ανάκλησης που εξέδωσε μετά την πρώτη παρέμβασή του είχε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύθηκε η εταιρεία «Μπλε Κέδρος» και οδήγησε την υπόθεση και πάλι στα δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ