Σε λίγες μέρες (30 Σεπτεμβρίου) εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Γέφυρα” που επιδοτεί για 9 μήνες τις δόσεις σε στεγαστικά δάνεια -ακόμη και ενήμερων- δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την κρίση CoViD-19.

Ο αριθμός των αιτήσεων έχει φτάσει τις 110.000, ενώ στις 150.000 περίπου είναι ο συνολικός αριθμός των δανειοληπτών που έχουν μπει στην πλατφόρμα.

H αρχική εκτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι το πρόγραμμα “Γέφυρα” θα καλύψει 300.000 δανειολήπτες.

 • Οι τράπεζες εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης των δανειοληπτών με τηλέφωνα και e mail και τις τελευταίες μέρες τα αιτήματα των δανειοληπτών αυξάνονται θεαματικά.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι για τους ενδιαφερομένους να συναινέσουν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκε το εισόδημά τους, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκαν τα έσοδά τους, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή/και έχουν λάβει ενίσχυση, άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση
με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα.

Οι δανειολήπτες που θα υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες την αίτηση για την επιδότηση του δανείου τους θα πρέπει να γνωρίζουν :

 • Η  δήλωση του Πληρεξούσιου Σύμβουλου γίνεται μόνο μέσω της αίτησης του αιτούντα.
 • Ο Σύμβουλος δεν μπορεί με τους προσωπικούς του κωδικούς να διαχειριστεί ή να δει τις αιτήσεις που έκανε για λογαριασμό άλλων, παρά μόνο με τους κωδικούς του κάθε αιτούντα/πελάτη.
 • Με τους προσωπικούς του κωδικούς, ο Σύμβουλος, μπορεί μόνο να κάνει αίτηση για τον εαυτό του (ως αιτούντας) ή σαν σύζυγος ή σαν συνοφειλέτης, κλπ.
 • Στα Στοιχεία Επικοινωνίας Αιτούντα, δεν απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο email, να κάνετε κάθε φορά επιβεβαίωση (με αποστολή από το σύστημα κωδικού επιβεβαίωσης) από την στιγμή που ήδη έχει γίνει επιβεβαίωση για το συγκεκριμένο email, χρησιμοποιείται τον ίδιον κωδικό.
 • Εάν χρησιμοποιείται ο ίδιος υπολογιστής, για την υποβολή κάθε νέας αίτησης (ή συναίνεσης άρσης απορρήτου), θα πρέπει να κάνετε αποσύνδεση (ή έξοδο) και μετά να συνδέεστε εκ νέου στην πλατφόρμα (http://www.keyd.gov.gr/ covid19-gefyra/) με τους κωδικούς του άλλου ατόμου.
 • Σε περίπτωση που υπέβαλαν και οι δυο σύζυγοι αίτηση θα επιδοτηθεί ο πρώτος ο οποίος θα ολοκληρώσει την αίτηση.
 • Αν η  σύζυγος είναι και εγγυητής πρέπει να μπει 2 φορές στην πλατφόρμα και να δώσει συναίνεση απορρήτου.  Και ως σύζυγος και ως εγγυητής.
 • Η αίτηση αποθηκεύεται μόνο με την υποβολή της.
 • Δεν επιτρέπεται η δημιουργία νέας αίτησης, όσο υπάρχει ενεργή αίτηση για το εκάστοτε ΑΦΜ.
 • Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης. Έως το στάδιο της άρσης απορρήτου από τα μέλη της οικογένειας υπάρχει πλήκτρο ακύρωσης. Μετά θα πρέπει να στείλετε μήνυμα στο πεδίο «βοήθεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here