Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αποκτά δυναμική στην καθημερινή μας ζωή και πλέον πρόκειται για κάτι πολύ προσωπικό.

Ήδη είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνολογία σε διάφορες δραστηριότητες της ζωής μας: από συστάσεις βιβλίων και ταινιών μέχρι μουσικά playlists, με βάση πάντα τις προτιμήσεις μας.

Πλέον, θα πρέπει να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με την «υπερ-εξατομίκευση» στις καταναλωτικές – και όχι μόνο -συνήθειές μας καθώς μια σειρά εφαρμογών επικεντρώνονται στην υγεία, στα οικονομικά μας κ.ο.κ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις ολοένα και αυξανόμενες δυνατότητες των εφαρμογών AI να κάνουν πιο ακριβείς προβλέψεις. Η ολοένα αυξανόμενη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων οδηγεί στην δημιουργία τέτοιων εφαρμογών. Στη βάση αυτή προσαρμόζονται και οι προτεινόμενες υπηρεσίες.

Ποιος είναι ο ρόλος των ασφαλιστών σε όλα αυτά; Oι ασφαλιστές επιχειρούν να πιέσουν προς την κατεύθυνση της ευρύτερης χρήσης της ΑΙ καθώς θεωρούν πως μέσω αυτής κερδίζουν και οι δυο πλευρές, τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους.Περισσότερο οι ασφαλιστές επικεντρώνονται στο ζήτημα της σωματικής υγείας αλά και ασφάλειας. Η AI δημιουργεί apps που αφορούν τη γυμναστική όπως το Fitbit το οποίο συγκεντρώνει μια σειρά από πληροφορίες όπως το τι τρώτε, πόση ώρα γυμνάζεστε και με ποιον τρόπο κ.ο.κ.

Όμως και οι ίδιοι οι ασφαλιστές έχουν δουλέψει ώστε να καταστήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες τους πιο φιλικές προς το χρήστη, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.Έχοντας γνώση συγκεκιρμένων πληροφοριών, όπως η ηλικία, το φύλο κ.ά οι ασφαλιστές προσαρμόζουν ανάλογα και τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών. Τεχνολογίες με δυνατότητα ομιλίας υιοθετούνται, όπως και πιο απλοϊκές διαδικασίες κατά την περιήγηση στις εφαρμογές. Όσον αφορά στα προσωπικά οικονομικά σας, η AI μπορεί επίσης να συνδράμει ευνοϊκά. Μπορεί επί παραδείγματι να αξιολογήσει την αντοχή της επιχείρησής σας ή των οικονομικών σας εν γένει σε πολλά διαφορετικά σενάρια κινδύνων και, εν συνεχεία σας βοηθά να αξιολογήσετε πόσο ασφαλείς είστε να δημιουργήσετε ένα επενδυτικό πλάνο, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.  Αυτό βοηθά εσάς και τον ασφαλιστή σας να συνάψετε ένα συμβόλαιο που να ανταποκρίνεται άμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες, με βάση τους κινδύνους στους οποίους είστε επιρρεπείς.

Διαβάστε επίσης:

Οι θέσεις της Insurance Europe για την τεχνητή νοημοσύνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here