Από τον Μάνο Χατζηδάκη, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή

Μπορεί το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών να μην έχει ακόμη αποτυπωθεί με εισροές στην εγχώρια αγορά, καταγράφοντας τον Σεπτέμβριο τον δέκατο σερί μήνα εκροών στο χρηματιστήριο, ωστόσο η επιχειρηματική τους παρουσία φαίνεται να εντείνεται: Microsoft, Mohegan, Reggenborg, CVC έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επαφών για να αυξήσουν την παρουσία τους σε διαφορετικά πεδία δραστηριοποίησης.

Το γεγονός αυτό είναι ίσως σημαντικότερο από την παρουσία τους στην αγορά μετοχών, καθώς η αναγνώριση μελλοντικής προστιθέμενης αξίας θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για το σύνολο της οικονομίας.

Ενδεχομένως, η συγκυρία της συνύπαρξης τόσο πολλών και σημαντικών ονομάτων στο προσκήνιο των επιχειρηματικών εξελίξεων να οδήγησε και στην «αφύπνιση» της αγοράς από κάποια κεφάλαια που δείχνουν πάντα ταχύτερα αντανακλαστικά αντίδρασης.

H τεχνική εικόνα γύρισε, πλέον, και επίσημα ανοδική και η αισιοδοξία έχει πλέον τις πιθανότητες με το μέρος της. Παρά το γεγονός ότι η εβδομάδα δεν ήταν ομοιόμορφα θετική, είχε αυξανόμενη δυναμική ως προς την ανοδική της ορμή, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου ο καθαρός τζίρος προσέγγισε τα 50 εκατ. ευρώ.

Η τεχνική ανάλυση

Οι ταλαντωτές δείχνουν ακόμη άνετοι ως προς τα περιθώρια ανέλιξης της τάσης και τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από τις 660 μονάδες και έως τις 680 μονάδες, όπου συναντώνται συνεχόμενες αντιστάσεις από τις ανοδικές κορυφές της καλοκαιρινής συσσώρευσης του Γενικού Δείκτη. Δεν θα δημιουργήσει έκπληξη αν και αυτή η προσπάθεια εξαντληθεί λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, ωστόσο αν επιτευχθεί καταγραφή υψηλότερης τιμής σε κλείσιμο άνω των 686 μονάδων, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή σελίδας στην τεχνική εικόνα και τέλος της πολύμηνης αναμονής με ένα αρκετά σεβαστό δυνητικό περιθώριο.

Λίγο υψηλότερα από τις 680 μονάδες κινείται και ο κινητός μέσος των 200 ημερών, αυξάνοντας έτσι τη σημασία της διάσπασης και την τεχνική ένταση που ενδεχομένως να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

 

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 13/10/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here