Του Γιάννη Λεοντάρη

Η TeamViewer, που αποτελεί έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στις υπηρεσίες απομακρυσμένης σύνδεσης και ψηφιακών υπηρεσιών, εξουσιοδοτήθηκε από το πρόγραμμα CVE ως Αρχή Αρίθμησης CVE (CNA). 

Μόλις εννέα γερμανικές εταιρίες CNA, συμπεριλαμβανομένων των Siemens, SAP και Bosch, καθώς και 178 προμηθευτές παγκοσμίως έχουν αυτή την εξουσιοδότηση, με την εξουσιοδότηση αυτή να συνιστά διάκριση της TeamViewer στο χώρο του cybersecurity.  

Το CVE είναι μια διεθνής προσπάθεια που βασίζεται στην κοινότητα cybersecurity για να ανακαλύψει τρωτά σημεία.

Τα τρωτά σημεία ανακαλύπτονται και στη συνέχεια εκχωρούνται και δημοσιεύονται στη λίστα CVE.

  • Τα CNA είναι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για την τακτική εκχώρηση αναγνωριστικών CVE σε απειλές και για τη δημιουργία και τη δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τις απειλές αυτές. 
  • Κάθε CNA έχει συγκεκριμένη ευθύνη για τον εντοπισμό και τη δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων. 

Με επενδύσεις άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια και τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας 50 εμπειρογνωμόνων, η TeamViewer ενίσχυσε σημαντικά το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην ασφάλεια και την προστασία δεδομένων. Συνδυάζοντας τους κορυφαίους πόρους ασφάλειας πληροφορικής στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SOC) 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και τακτικές ασκήσεις πυροπροστασίας και έλεγχο προμηθευτών σε βάθος, η TeamViewer εφαρμόζει μια καλύτερη προσέγγιση για την ασφάλεια της υποδομής της. 

Για την ασφάλεια των προϊόντων, η TeamViewer ακολουθεί το παράδειγμα DevSecOps του κλάδου, υποβοηθούμενο από τακτικά pentests ολόκληρου του χαρτοφυλακίου λύσεων, καθώς και από ένα δημόσιο Πρόγραμμα Αποκάλυψης Ευπάθειας (VDP) και ένα ιδιωτικό πρόγραμμα Bug Bounty.

  • «Καθώς η TeamViewer επενδύει πολλά στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τα χρυσά πρότυπα της κοινότητας για τον εντοπισμό, τον ορισμό και την αποκάλυψη της απειλής ή των τρωτών σημείων , όπως φαίνεται στο Trust Center – TeamViewer της TeamViewer. Ως εκ τούτου, είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε ως Αρχή αρίθμησης CVE στην παγκόσμια προσπάθεια υποστήριξης των επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας σε όλο τον κόσμο για την κατανόηση και την ιεράρχηση των ζητημάτων με γρήγορο και συντονισμένο τρόπο», ανέφερε σχετικά ο Mike Eissele, Chief Technology Officer της TeamViewer.

Η TeamViewer επεκτείνει την απομακρυσμένη πρόσβαση από όλες τις συσκευές Android

Η Γερμανική TeamViewer επενδύει στα ταλέντα και τις γνώσεις της νεολαίας των Ιωαννίνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here