Την αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσα από τις επενδύσεις και την εμπιστοσύνη στον θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων εξέφρασε ο κ. Θεοφάνης Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, Πρόεδρος, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Κατά την τοποθέτησή του, την 2η μέρα του Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, τόνισε ότι η Ελλάδα πέρασε μία επιπρόσθετη κρίση. “Αυτή που βιώνουμε  είναι πρωτόγνωρη και δεν είναι κρίση χρέους, αλλά υγειονομική κρίση που επηρεάζει όλη την κοινωνία. Οι αγορές δεν έμειναν ανεπηρέαστες”.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις

Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει η ευκαιρία για να αλλάξει και το συνταξιοδοτικό, καθώς μέχρι στιγμής τα δείγματα της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας είναι θετικά, προωθείται ο διάλογος και η παροχή κινήτρων και υπάρχει ακόμη περιθώριο μεταρρυθμίσεων. 

“Χρειάζεται ένα σταθερό κεφαλοποιητικό πλαίσιο. Οι έννοιες Επαγγελματική Ασφάλιση και επενδύσεων είναι συνηφασμένες. Τα ΤΕΑ αποτελούν όχημα αλλαγής φιλοσοφίας των επενδύσεων. Πάνω από το 70% ταμείων στην Ευρώπη επιλέγει επαγγελματίες διαχειριστές.

Τα ΤΕΑ μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης και με πολλαπλασιαστική επίδραση σε τομείς όπως αειφόρος ανάπτυξη και υποδομές.

Τέλος, ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένει την ίδρυση και νέων ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here