Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Από το βήμα του συνεδρίου μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, με τον πόλεμο να μεγενθύνει το αίσθημα ανασφάλειας και την αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

“Είναι κατανοητό ότι οι φορείς και η ίδια η ευρωπαϊκή αρχή εξετάζουν τους τρόπους ώστε να εγγυηθούν για την ευημερία των ασφαλισμένων. Με τις παρεμβάσεις της ελληνικής πολιτείας επιτεύχθηκε η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Επετεύχθη όμως μέσω μείωσης υφιστάμενων παροχών και αύξησης ηλικιακού ορίου, καθιστώντας αναγκαία την συμπληρωματική ασφάλιση, η οποία αντικατοπτρίζει ένα πιο ανταποδοτικό σύστημα. Το επίπεδο διείσδυσης παραμένει χαμηλό. Παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα, λόγω πανδημίας, ο 2ος πυλώνας εξαφανίζει την ανάπτυξη την τελευταία πενταετία.

Τα ΤΕΑ αναπτύσσονται. Το 2019 δημιουργήθηκαν 5 νέα ταμεία και έχω την τιμή να αναφέρω ότι μεταξύ αυτών που πρωτοπόρησαν ήταν και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που έθεσε σε ισχύ το ΤΕΑ με μια πενταμελή επιτροπή, διορισμένη από το ΔΣ. Σε αυτό εντάσσονται γιατροί και από την επικράτεια. Μετά από τον βαρύ εργασιακό ιατρικό βίο, επιθυμούμε να εξασφαλίζουμε ένα καλό επίπεδο. Ως ΙΣΑ είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο να δώσουμε αξιόπιστες και διαφανείς λύσεις στο μέλλον. Μέσω εισφορών με ανταποδοτικό σύστημα ώστε να υπάρχουν οφέλη, σε παροχές και προγράμματα. Αξίζει να αναλογιστούμε ότι το πρώτο ΤΕΑ δημιουργήθηκε για πανεπιστημιακούς καθηγητές στις ΗΠΑ.

O ΙΣΑ βρίσκεται με Επαγγελματικό Ταμείο και φυσικά η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσει, σε επίπεδο ενημέρωσης, τους πολίτες”.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here