Εκτίναξη πωλήσεων κατέγραψαν την τελευταία περίοδο τα σούπερ μάρκετ, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η διεύρυνση του ωραρίου τους, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς πλέον υπάρχει πλαφόν εισόδου.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε επίσης μια έκρηξη στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω των e-shop των σούπερ μάρκετ, πρακτική που ενθαρρύνει η κυβέρνηση.

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Έτσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ως αποτέλεσμα των μαζικών παραγγελιών , οι ιστοσελίδες δύο μεγάλων σούπερ μάρκετ έπεσαν, και το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί το σύστημα, ή εάν μπορούν τα σούπερ μάρκετ να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα οι ίδιοι οι καταναλωτές τονίζουν πως τα σούπερ μάρκετ πλέον τους ενημερώνουν ότι η αποστολή των παραγγελιών τους μπορεί να καθυστερήσει έως και δυο εβδομάδες.

Όσον αφορά για το βαρύ φορτίο που αναλαμβάνουν οι υπεραγορές, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Τα σούπερ μάρκετ δεν επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Αντιθέτως, αυξήθηκε ο τζίρος τους. Είναι ένας κλάδος που έχει επιβιώσει από αυτή την κρίση, γι’ αυτό και μπορούν να κάνουν προσλήψεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here