Το καθυστέρησαν όσο μπορούσαν. Ανέβαλαν, μπλόκαραν, εμπόδισαν διαδικασίες, έκαναν ότι μπορούσαν για να διώξουν τους επενδυτές. Στο τέλος παραδέχθηκαν την ήττα τους. Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση των ακινήτων στην Αφάντου Ρόδου.

Το ΤΑΙΠΕΔ με …υπερηφάνεια ανακοίνωσε ότι “μετά την εκπλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων και κατόπιν πρωτοβουλιών του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να διευθετηθεί σειρά νομικών και τεχνικών ζητημάτων”, έπεσαν επιτέλους οι υπογραφές στη σύμβαση πώλησης (SPA) για το Golf – Βόρειο Αφάντου μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της M.A. Angeliades Inc.

  • Η «αποκρατικοποίηση» που ξεκίνησε πριν 50 χρονια! Χαμένη επί σχεδόν μισό αιώνα στον κυκεώνα του χαοτικού Ελληνικού Δημοσίου, η αξιοποίηση της πανέμορφης παραλίας στην ανατολική Ρόδο έμοιαζε καταδικασμένη σε αιώνια ματαίωση.
  • Η συμφωνία με τον Ελληνοαμερικανό εκατομμυριούχο Μερκούριο Αγγελιάδη, ο οποίος είχε όνειρο ζωής να δημιουργήσει κάτι μεγάλο και σημαντικό, κάτι σαν τη Ριβιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, είχε κλείσει το 2014.
  • Πέρασαν 5 χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την υλοποίηση δύο μεγάλων έργων τουριστικής ανάπτυξης στην Ρόδο.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι για το Golf – Βόρειο Αφάντου είχε ανακηρυχθεί Προτιμητέος Επενδυτής η M.A. Angeliades Inc, έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το Νότιο Αφάντου προτιμητέος επενδυτής έχει ανακηρυχθεί η Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd. Η ανακοίνωση ξεχνά να υπενθυμίσει πότε είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός….

Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά την σχετική έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και για το Νότιο Αφάντου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here