«Τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μειωθεί δύο διαδοχικές χρονιές, για δυο λόγους. Πρώτον με τις εκπτώσεις, του 15% της ΔΕΗ στους συνεπείς καταναλωτές και δεύτερον διότι υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά με τις ανταγωνιστικές εταιρείες» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1.

Πρόσθεσε ακόμη, αναφερόμενος στα τιμολόγια ρεύματος, ότι «Αναπροσαρμόσαμε το ΚΟΤ, με έκπτωση έως 70% για τα πιο φτωχά νοικοκυριά, για 300.000. Φτιάξαμε ταμείο επανασυνδέσεων για εκείνους που έχαναν το ΚΟΤ και πληρώνουμε ό,τι χρωστάνε στη ΔΕΗ για να επανασυνδεθούν. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίσαμε όλα τα ακραία προβλήματα που είχαν εμφανιστεί, όπως τα φαινόμενα νοικοκυριών που ζούσαν με κεριά».

Για την ημερομηνία των εκλογών ο κ. Σταθάκης ανέφερε :«Συντρέχουν σοβαροί λόγοι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της. Ως οικονομολόγος, πιστεύω πως κάθε μέρα η κυβέρνηση κερδίζει από την οικονομία, από τη βελτίωση των συνθηκών. Άρα να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί τον Οκτώβρη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here