Το 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin24 με τίτλο: «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές» αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του εγχώριου συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin24) διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Θεσμικό χαιρετισμό έκανε η κα. Βασιλική Λαζαράκου, Διδάκτωρ Νομικής, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) & του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ.

Αναφέρθηκε στον Νόμο 5078 στον οποίο εμπίπτουν οι διατάξεις για τρεις κατηγορίες ταμείων, ενώ παράλληλα μίλησε για τον νέο κανονισμό DORA και τις επενδυτικές επιλογές.

“Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν στην απλοποίηση της σύστασης ενός Ταμείου, και την ίδρυση πολυεργοδοτικών Ταμείων. Ανεξάρτητα από το μέγεθος τα Ταμεία θα πρέπει να ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή. Ενδέχεται η συμμόρφωση να επηρεάσει την απόδοση των Ταμείων. Να γίνει κατανοητό το πως θα λειτουργήσουν τα Ταμεία μέσα σε αυτούς τους κανονισμούς. Τα ΤΕΑ επιλέγουν τις επενδύσεις. Πρόταση να υιοθετήσουν τα Ταμεία ελέγχους βάσει της MIFID II. Τα ΤΕΑ αποτελούν κρίσιμο παράγοντα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Να διατηρήσετε τις επενδυτικές επιτροπές στην αξιολόγηση των επενδύσεων. Η μέση σταθμική απόδοση των χαρτοφυλακίων ήταν 9,5% το 2023” είπε μεταξύ άλλων.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ