Εκλεκτοί ομιλητές και άνθρωποι που γνωρίζουν όσο λίγοι τον τομέα του τουρισμού φιλοξενήθηκαν στο ειδικό πάνελ “Το μέλλον του Τουρισμού την εποχή της πανδημίας COVID-19”, στο πλαίσιο της 6ης απονομής των Greek Hospitality Awards, που φέτος πραγματοποιήθηκαν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα LiveOn.

Δείτε επίσης: 6th Greek Hospitality Awards: Πότε βλέπουν ανάκαμψη στην τουριστική βιομηχανία οι έμπειροι επαγγελματίες του τουρισμού;

Η Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω & Πρόεδρος Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) έκανε λόγο για έναν άνισο αγώνα, καθώς οι ξενοδόχοι κλήθηκαν να βαδίσουν σε αχαρτογράφητα νερά, δεν είχαν κάποιο ιστορικό προηγούμενο.

Από μία χρονιά-ρεκόρ, όπως το 2019, ο τουρισμός πέρασε στην πιο προβληματική χρονιά των τελευταίων ετών.

Από τα μέσα Μαρτίου ξεκινήσαμε καταγραφή των δεδομένων. Κάναμε 4 κύκλους ερευνών και συνεχίζουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε 70% κάτω στο τζίρο των επιχειρήσεων και -35% στο επίπεδο της απασχόλησης. Προχωρήσαμε σε ένα ηρωικό άνοιγμα των μονάδων μας, για να στηρίξουμε την εργασία και την οικονομία. Τα ελληνικά ξενοδοχεία μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους, με την εφαρμογή των νέων πρωτοκόλων. Απαιτείται η στήριξη της πολιτείας για να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και του χρόνου. Για το 2021 κρατάμε μικρό καλάθι. Εκτιμάμε ότι η ανάκαμψη θα έρθει με αργό ρυθμό. Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν φθάσουμε 70% αφίξεων και 60% εσόδων του 2019. Ευελπιστούμε σε πλήρη ανάκαμψη το 2023. Θα χρειαστεί ενίσχυση στη ρευστότητα των επιχειρήσεων”, τόνισε.

“Υπάρχει κίνδυνος λουκέτων λόγω έλλειψης ρευστότητας, υπερδανεισμού και έλλειψης κρατήσεων” σημείωσε.

Παρακολουθήστε βίντεο από το πάνελ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here