Συστήθηκε το όχημα ειδικού σκοπού-SPV στο οποίο συμμετέχει η Brook Lane κατά 70%  και η Lamda με 30% που θα αναλάβει  την κατασκευή του Πύργου Μικτής Χρήσης στο Ελληνικό.

  • O Πύργος Μικτής Χρήσης (Mixed – Use Tower), είναι ένας  ουρανοξύστης σχεδόν 140 – 150 μέτρων ύψους,  με ξενοδοχεία και κατοικίες (Hotel & branded residences) άνω των 200 εκατ. ευρώ, της Lamda Development με εταιρεία του ομίλου Brook Lane Capital (επενδυτικό κεφάλαιο) στο «βόρειο μέτωπο» της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Η Ellinikon Park Tower ΑΕ συστήθηκε στις 13 Μαρτίου 2024 με μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 40 εκατ. ευρώ το οποίο θα καλύψει κατ’ αναλογία 70% (28 εκατ.ευρώ) η BINCER HOLDINGS LTD (εταιρική οντότητα της BrookLane) και κατά 30% η ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS Μονοπρόσωπη ΑΕ (θυγατρική της Lamda Development.

  • Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Αζίζ Φράνσις, Χαράλαμπο Παπαχαραλάμπους, Βασίλειο Ιωάννη Κουκουλάκη, Θεόδωρο Γαβριηλίδη και Αγγελική Τούζιου.

Το έργο αφορά στη δημιουργία Πύργου ύψους 150 μέτρων, 37 ορόφων και μικτής επιφάνειας 49.000 τ.μ. (για τον οποίο ήδη έχουν εκδοθεί οι πρώτες οικοδομικές εγκρίσεις), ο οποίος θα φιλοξενήσει διάφορες χρήσεις, όπως γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια αλλά και branded κατοικίες που θα διαχειριστεί ξενοδοχειακός όμιλος.

 

 

  • Είναι τοποθετημένος στο βόρειο τμήμα του ακινήτου του Ελληνικού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Commercial Hub και θα φιλοξενήσει τόσο το Vouliagmenis Mall και το Retail Park αλλά και άλλες γραφειακές αναπτύξεις που σχεδιάζει η Lamda Development.

Το έργο εντάσσεται στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, και αφορά σε συνολική επένδυση που αρχικώς είχε υπολογιστεί σε 200 εκατ.ευρώ.

Για την κατασκευή του θα ακολουθηθεί το μοντέλο του Early Contractor Involvement (αρχική μελέτη και προετοιμασία) και προσφορές έχουν υποβάλει τα σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ν ACC, Άβαξ-Rizzani de Eccher και Άκτωρ-ΜΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ