Επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία η εταιρεία τεχνολογιών μικροάρδευσης Rivulis-Eurodrip, μέλος του διεθνούς Ομίλου Rivulis, με στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της μονάδας Οινοφύτων και την ανάπτυξη της παραγωγής.

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Κυκριλής, διευθύνων σύμβουλος του Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Rivulis, οι επενδύσεις στην μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα τη διετία 2017-2018 ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ ενώ το 2019 θα ανέλθουν σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα Βοιωτίας αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής συντονίζοντας 4 μονάδες σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο και Ρωσία. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό κόμβο παραγωγής και διανομής για τις υπόλοιπες χώρες του Ομίλου Rivulis.

Στις 14 γραμμές παραγωγής σωλήνα που λειτουργεί η μονάδα, παράγονται καθημερινά 3 εκατ. μέτρα προϊόντος, ενώ οι 40 μηχανές έγχυσης που διαθέτει έχουν παραγωγική δυναμικότητα που καλύπτει 7,5 δισ. σταλάκτες σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, αποτελεί το ένα από τα δύο εργοστάσια του Ομίλου Rivulis διεθνώς με καθετοποιημένη παραγωγή και υποστηρίζει ένα από τα τρία τεχνολογικά Κέντρα R&D του ομίλου.

Με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 60% στην εγχώρια αγορά, η Rivulis-Eurodrip διατηρεί έναν ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και αναπτύσσει περαιτέρω την εξωστρέφειά της. Σημειώνεται ότι πάνω από το 80% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερους από 1.000 πελάτες και πραγματοποιεί πωλήσεις σε πάνω από 60 χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here