• Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν σε ετήσια βάση για το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, φθάνοντας τα 13,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ
  • Τα έσοδα προ φόρων (PTI) αυξήθηκαν 45% σε ετήσια βάση σε 310 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 20% σε ετήσια βάση σε 202 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ
  • Η Lenovo εξακολουθεί να είναι ο πρώτος παίκτης στον κόσμο στην παγκόσμια αγορά PC με ρεκόρ αποστολές προϊόντων της τάξης των 17,3 εκατομμυρίων τεμαχίων και διψήφια ανάπτυξη στο premium segment
  • Τα έσοδα από τοSoftware και ταServices* αυξήθηκαν έως και 35% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 883 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Tο Lenovo Group ανακοίνωσε σήμερα αύξηση εσόδων για όλες τις επιχειρησιακές μονάδες που ανήλθε σε US$13.5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, στο ένατο κατά σειρά κερδοφόρο τρίμηνό της. Ταέσοδαπρο-φόρωνσημείωσαναύξηση45%σεσύγκρισημετοίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και ανήλθαν σε 310 εκ. δολάρια ΗΠΑ.Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 20% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 202 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ. Το μείγμα εσόδων εξακολουθεί να είναι ισορροπημένο και στις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης της εταιρείας (Αμερική, Ασία, Κίνα, EMEA), με κάθε μία από αυτές να αναφέρει περισσότερα από 20%μερίδιο στα έσοδα.

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,69 σεντς ΗΠΑ ή 13,23 σεντ HK. Το διοικητικό συμβούλιο της Lenovo δήλωσε προσωρινό μέρισμα ύψους 6,3 σεντ HK ανά μετοχή.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δυναμική της ανάπτυξης του τριμήνου, που συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερές οικονομικές επιδόσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μαρτυρία της δέσμευσής μας στην καινοτομία, στους πελάτες μας σε 180 αγορές σε όλο τον κόσμο και στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει το όραμά μας να προσφέρουμε πιο έξυπνη τεχνολογίας για όλους”, δήλωσε ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo.

Το περιβάλλον του παγκόσμιου εμπορίου σήμερα

Παρόλο που οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες εξακολουθούν να υφίστανται στο παγκόσμιο εμπόριο, συνεχίζουν να έχουν αμελητέα επίπτωση στη χρηματοοικονομική απόδοση της εταιρείας. Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου τονίζουν το σταθερά υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας στον οποίο η Lenovo συνεχίζει να λειτουργεί. Το παγκόσμιο αποτύπωμα της Lenovo, η ευέλικτη παραγωγική της βάση και η συνεχιζόμενη ισχυρή οικονομική απόδοση της, παραμένουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που τη διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό και επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά. Μελλοντικά, ηLenovo βρίσκεται σε καλή θέση για να διαχειριστεί τις πολύπλοκες και δυναμικές συνθήκες της αγοράς, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει βιώσιμα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Επισκόπηση Επιχειρήσεων Μονάδων

Στα ισχυρά αποτελέσματα ηγετική θέση έχει τοIntelligent Devices Group (IDG). Το PC και το Smart Devices Group (PCSD), μία από τις δύο επιχειρηματικές μονάδες τουIDG, ανέφεραν 10,7 δισ. δολάρια σε έσοδα και περιθώριο ρεκόρ σε PTI που ανήλθε σε 5,7%. Ο όγκος πωλήσεων σε Η / Υ παρουσίασε ισχυρή άνοδο 7,1% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο συνολικός ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων τουPCSD να είναι 4,1%. Τα έσοδα προ φόρων ανήλθαν σε 612 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 97 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στα PC, ο όγκος ξεπέρασε την αγορά για άλλη μία φορά, η οποία συνεχίζει να ανακάμπτει. Η Lenovo κατέχει το 24,4% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών, διατηρώντας την #1 θέση παγκοσμίως.

Η ανάπτυξη προήλθε από τις premium κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Workstation, Thin&Light συσκευών, Visualsκαι GamingPCs- οι οποίες σημείωσαν διψήφια αύξηση όγκου πωλήσεων από έτος σε έτος. To PCSD προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να ηγείται τόσο στηνpremium κατηγορία, αλλά και σε κερδοφορία, καθώς επικεντρώνεται σε μια πελατοκεντρική προσέγγιση ανάπτυξης του χαρτοφυλάκιού του, αντλώντας από όσα λένε οι καταναλωτές για να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε όλο του το προϊοντικό μείγμα.

Η δεύτερη επιχειρηματική μονάδα του IDG, το Mobile Business Group (MBG), σημείωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας και θετικόPTI, με αύξηση που ανήλθε σε 57 εκατομμύρια δολάρια από έτος σε έτος. Παρόλο που σημειώθηκε μικρή μείωση των εσόδων από έτος σε έτος (5,7% σε 1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), το MBG συνεχίζει να επικεντρώνεται σε ελέγχους αποθεμάτων, στην αποτελεσματικότητα του χαρτοφυλακίου και στους επιμελούς ελέγχους κόστους, ώστε να διευρυνθούν τα περιθώρια κέρδους. Η αγορά της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδα, το κέρδος και το μερίδιο αγοράς της, από έτος σε έτος. Στη Βόρεια Αμερική, η Lenovo ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη από το προηγούμενο τρίμηνο, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Επιπλέον, τα έσοδα της συγκεκριμένης επιχειρησιακής μονάδας συνεχίζουν να ξεπερνούν την αγορά, ενώ το κέρδος της συνεχίζει να βελτιώνεται. H Lenovo θα συνεχίσει να επενδύει στην επιχειρησιακή μονάδα του MBG με στόχο να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε επιλεγμένες νέες και κερδοφόρες αγορές.

To Data Center Group (DCG) ανταπεξήλθε με επιτυχία στις δύσκολες περιστάσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας το 9ο τρίμηνο μείωσης ζημιών (από έτος σε έτος). Τα συνολικά έσοδα τουDCG μειώθηκαν κατά 13,8%, αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών σε key components και μείωση στη ζήτηση από μερικούς από μεγάλους hyperscale πελάτες. Τα έσοδα – εξαιρουμένoυ του hyperscale – αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την Κίνα να παρουσιάζει αύξηση 47% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ισχυρή διψήφια ανάπτυξη σε Storage, Software Defined Infrastructure και High Performance Computing, ως αποτέλεσμα ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου storage, ισχυρών προσφορών σε Think Agile και νέων κερδών για το HPC. Όσον αφορά στο μέλλον, το DCGαναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται – εκτός του hyperscale -σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς όπως τοSDI και το storage, επενδύοντας παράλληλα σε νέες υποδομές Edge, Telco και AI. Η πελατειακή βάση Hyperscale αναμένεται να επεκταθεί και να επανέλθει στην ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.

Οι τομείς Software και Services καταγράφουν κέρδη που ανέρχονται σχεδόν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Τα έσοδα από το Softwareκαι τα Services* αυξήθηκαν 35% σε ετήσια βάση, φτάνοντας σχεδόν τα $ 900 εκατομμύρια δολάρια.Deviceas Services (DaaS), η κορυφαία υπηρεσία υποστήριξης και οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες αυξήθηκαν σημαντικά για να συμβάλουν στην επίτευξη αυτής της απόδοσης και στη συνεχιζόμενη διαφοροποίηση των ροών εσόδων της εταιρείας. Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή μονάδα αναμένεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ ανά τρίμηνο πολύ σύντομα.

* τιμολογημένα έσοδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here