Την ανακοίνωση της προσωρινής αναστολής των απ΄ευθείας πτήσεων από Πεκίνο προς Αθήνα ανακοίνωσε χθες η Air China.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την Τετάρτη 25 Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για τη συνέχεια. Προφανώς θα εξαρτηθεί από την κατάσταση με τον κορωνοϊό και για αυτό οποιοσδήποτε σχεδιασμός είναι αμφίβολος.
 Να σημειωθεί, πως η Air China είχε αναγγείλει πως θα προσθέσει ακόμη ένα- τέταρτο- δρομολόγιο στην διάρκεια της εβδομάδος.
 Αβέβαιο, όμως είναι το τι μέλλει γενέσθαι και με την Juneyao Airlines που προγραμμάτιζε τρία δρομολόγια από Σαγκάη, από τις αρχές Ιουνίου.
  • Προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς ήταν- προ κορωναϊού- η αύξηση από 14 σε 35 εβδομαδιαία απ΄ ευθείας συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μία πρόγευση των κερδών που μπορεί να προσδοκά ο ελληνικός τουρισμός και η οικονομία της χώρας αποτελούσαν οι εκτιμήσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, για 500.000 κινέζους επισκέπτες μέχρι το 2021. 
   Μάλιστα στον σχεδιασμό της Αθήνας προβλέπονταν πως σε αμέσως επόμενη φάση η δεύτερη αγορά, μετά την κινεζική, που θα στόχευαν οι τουριστικοί πράκτορες θα ήταν αυτή της Ινδίας. 
   Μακάρι τα προβλήματα και οι παράπλευρες συνέπειες λόγω της δραματικής εξέλιξης του ιού να επιλύονταν…χθες και να σταματούσε εδώ ο εφιάλτης.
Όμως με βάση τα τελευταία δεδομένα η ελληνική τουριστική αγορά είναι αναγκασμένη να προσαρμοσθεί ανάλογα. Και πιθανά να χαμηλώσει πολύ τον πήχη των εκτιμήσεων για τον αριθμό των τουριστών από την Κίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here