•  «Οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται και δεν πρέπει να καλούν πλέον σε επιμέρους υπηρεσίες και καταστήματα. Όλη η πληροφόρηση που χρειάζονται θα δίνεται μέσω του 1555.
  • Στις 100 ημέρες που έχει λειτουργήσει πιλοτικά το 1555 μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 400.000 κλήσεις και έχει εξυπηρετηθεί το 96%. 
  • Το χάος ξεκινά να δίνει τη θέση του στην οργάνωση, στο σύστημα και στην μέθοδο με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη. Αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική στη πράξη!».

Ειδική εφαρμογή του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού «1555» στο κινητό, µε δυνατότητα ακόμη και για απευθείας συνομιλία µέσω μηνυμάτων (chat) θα έχουν σε λίγο διάστημα οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το υπουργείο Εργασίας, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ.

Τα αποτελέσματα αυτά παράλληλα µε τα επόμενα βήματα, στην πορεία προς την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους φορείς του, παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν χρήση µόνο αυτού του τετραψήφιου αριθμού.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά για ένα σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης.

Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Deloitte σε συνέχεια πρόσκλησης προς τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου (PWC, Grant Thornton, KPMG, E&Y), με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων παρόχων call center, της Cosmote/Evalue, της Teleperformance και της Mediatel, που έχουν διεθνή εμπειρία, τεχνογνωσία αλλά και επαρκές προσωπικό για τις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι η ανάγκη για εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική (ο ΕΦΚΑ ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις σε παράπονα και καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη) και µία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του –μαζί µε την αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων– από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here