Το ανθρωποκεντρικό μοντέλο Phygital, ενεργοποιεί η Eurobank  αξιοποιώντας την άρτια τεχνολογική υποδομή με τον ανθρώπινο παράγοντα για απλή, γρήγορη, προσωποποιημένη και ασφαλή εξυπηρέτηση 24/7. Η Eurobank δεν θα γίνει ψηφιακή τράπεζα αλλά υιοθετεί κάθε πλεονέκτημα που δίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργώντας ένα υβριδικό μοντέλο.

Στα πλαίσια αυτά, ενεργοποιεί το πρώτο ηλεκτρονικό marketplace στην Ελλάδα για την άμεση σύνδεση των πελατών με άλλες επιχειρήσεις που αναζητούν τις υπηρεσίες τους. Παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα τα πρώτα καταστήματα που υλοποιείται το νέο μοντέλο λειτουργίας. Τέτοια είναι τα καταστήματα στις οδούς Κοραή και Βουκουρεστίου στην Αθήνα, με ανασχεδιασμένους χώρους και νέες λειτουργικότητες.

Στο μεταξύ, η τράπεζα προχωρά στη χορήγηση επαγγελματικών επενδυτικών δανείων σταθερού επιτοκίου για όλη τη διάρκεια της επένδυσης (και ξεκίνησε να προωθεί και τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου).

Στόχος της Eurobank, όπως τον ανέλυσαν τα στελέχη της διοίκησης είναι η στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων με τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης και μέσω των πόρων από ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα που αφορούν ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές για να διαχυθεί η ανάπτυξη σε όλη την κοινωνία.

Ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η Διοίκηση στο νέο αναπτυξιακό κύκλο είναι και η απόφασή της να αναπροσαρμόσει την εταιρική της ταυτότητα, υπογραμμίζοντας και σημειολογικά, την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Eurobank Γιώργο Ζανιά, η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ταχείας ανάπτυξης με τη δύναμη πυρός που εξασφαλίζουν οι σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι, οι μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά μετά την πολυετή κρίση και η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

Η Eurobank πρωτοπορεί σε αυτή τη νέα εποχή ως η τράπεζα που πετυχαίνει ταχύτερα την εξυγίανση του ισολογισμού της, αυξάνει την οργανική της κερδοφορία και μετασχηματίζεται με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας το τρίτο τρίμηνο θα είναι ορόσημο καθώς ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕ) υποχωρεί κάτω από το 7,5% για πρώτη φορά.

«Είμαστε και θα είμαστε παντού στα μεγάλα έργα υποδομής ενώ προσεγγίζουμε ολιστικά τη στήριξη ειδικά των μικρότερων επιχειρήσεων προκειμένου η ανάπτυξη να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία. Κινούμαστε με μια νέα αντίληψη για την τραπεζική. Κομβικής σημασίας στο μετασχηματισμό είναι το μοντέλο Phygital που συνδυάζει την τεχνολογία με την εμπειρία των ανθρώπων μας, για τη στήριξη των πελατών μας και όλων των επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρότερων, προς μια νέα καλύτερη, εποχή για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και επικεφαλής του Corporate & Investment Banking Κωνσταντίνο Βασιλείου, η Eurobank θα συμβάλλει στην εδραίωση βιώσιμης ανάπτυξης, στοχεύοντας σε εκταμιεύσεις ύψους άνω των 5,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία, το 50% των οποίων θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις που θα εντάσσουν στο σχεδιασμό τους ισχυρά κριτήρια ESG.

Χρηματοδοτική στήριξη θα δοθεί σε κομβικούς κλάδους όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι υποδομές, το real estate, η βιομηχανία και η μεταποίηση, όπου εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 32 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Η διοίκηση της τράπεζας πέρασε το μήνυμα ότι σταθερά παραμένει κοντά στον πελάτη, με εξατομικευμένες, προσωποποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα, αξιοποιώντας την πρωτοποριακή εμπειρία εξυπηρέτησης στα καταστήματα νέας εποχής αλλά και το ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακών καναλιών.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group Chief Operating Officer Σταύρος Ιωάννου υπογράμμισε τη σταθερή επιδίωξη για πρωτοπορία και την καθιέρωση της Εurobank ως την πιο απλή, ψηφιοποιημένη τράπεζα σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη με επενδύσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ ανά τριετία.

Με το ποσοστό των συναλλαγών μέσω ψηφιακών καναλιών να υπερβαίνει πλέον το 90% η τράπεζα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για καινοτομία χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής με στόχο την απρόσκοπτη, ασφαλή εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking Ιάκωβος Γιαννακλής αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση και παροχή συμβουλευτικής στήριξης προς τις μικρότερες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως η Eurobank από το 2020 έχει χορηγήσει ήδη 14.000 δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, έχοντας εγκρίνει το 82% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν μέσα στο 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here