Καλές Απόκριες και αν… όχι για την επιστροφή των μετοχών της Folli Follie στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπως έγραφα πριν καιρό εκτιμώντας βάσει των δεδομένων, που ήταν τότε υπόψη μου αλλά για να έχει η αγορά μία εικόνα τι πραγματικά συμβαίνει με την εταιρεία, τις θυγατρικές της στην Ασία και τι μέλλει γενέσθαι για την ίδια και το όποιο μέλλον της.

  • Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της οι οποίοι έχουν εξοφληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο αλλά εύλογα αγωνιούν για τη συνέχεια.
  •     Η διοίκηση της Folli Follie ΔΕΝ απάντησε επί της ουσίας στις καταγγελίες της Εrnst and Υoung (EY), που διέκοψε τους ελέγχους επικαλούμενη ελλιπή συνδρομή της Folli Follie στο έργο της απλά αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι βρίσκεται ήδη σε σχετικές συζητήσεις για τη ανάθεση του επανελέγχου των καταστάσεων της σε ΝΕΑ ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους.
  • Και η Εrnst & Υoung EY διεθνούς κύρους είναι, μία από τις BIG5 και όμως αποχώρησε καταγγέλλοντας ΕΛΛΙΠΗ συνδρομή  στο έργο της, άραγε τι εμποδίζει μία επανάληψη της τακτικής (μέσω της οποίας κερδίζει χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και μέσω αυτού οι γονείς του). Και είμαστε σήμερα Πέμπτη στις 18 Οκτωβρίου, αισίως για έκτο μήνα πηγαίνει η υπόθεση και ακόμη ελάχιστα έχουν γίνει.

Αλήθεια πότε ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ αυτό το αστείο γύρω από τον έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης Κουτσολιούτσου, πότε θα αρχίσουν να καλούνται οι διάφοροι εμπλεκόμενοι να περάσουν από το γραφείο του κ. Δραγάτση;

ΔΕΝ το καταλαβαίνουν οι διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι πως αυτό το…καραγκιοζιλίκι αφορά όχι μόνο την χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολο της (αρχές, εποπτεία, προϊστάμενους υπουργούς κ.λ.π, κ.λ.π) αλλά ευρύτερα το εγχώριο επιχειρείν, την αξιοπιστία μας έναντι των ξένων, των αγορών που μιλούν και πάλι για τα…Greek – αλά Folli Follie- Statistics. 

Μονάχα ένα θα πω:

  • Με τις καινούργιες διεθνείς συμφωνίες οι ελεγκτικές εταιρείες “ανοίγουν” όποια επιχείρηση θέλουν με το πάτημα ενός πλήκτρου του υπολογιστή και βρίσκουν σε 24ωρα την διαδρομή του χρήματος. Θυμίζω, πως η Deloitte μέσα σε 15 μέρες βρήκε τον τελικό αποδέκτη μέσω εταιρειών με έδρα τον Παναμά, την Σιγκαπούρη και την Λιβερία.

Και στην περίπτωση της Folli Follie ακόμη παίζουν το παιχνίδι με τις…κουμπάρες, δηλαδή τις ελεγκτικές.

Έτσι όμως δίνουν, όσο περνά ο καιρός, λαβή σε διάφορους παραδόπιστους οι οποίοι ισχυρίζονται πως το σκάνδαλο Folli Follie φτάνει πολύ ψηλά, πάρα πολύ ψηλά τόσο εντός όσο εκτός συνόρων.

Την ώρα που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της συμφωνίας εξυγίανσης και εν όψει των ποινικών διώξεων που ενδέχεται να ασκηθούν με την ολοκλήρωση της ποινικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη, η διοίκηση της Folli Follie δεσμεύεται να γνωστοποιήσει άμεσα τον ορκωτό ελεγκτή που θα αναλάβει τον επανέλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων, σημειώνοντας ότι θα του παραδώσει και τα ευρήματα από το «ημιτελές» έργο της ΕΥ που διέκοψε τη συνεργασία της με την εισήγηση στις 13/6/2018 λόγω ελλιπούς συνδρομής στο έργο της.

Η Folli Follie, μάλιστα, δηλώνει ότι παρείχε τη μέγιστη δυνατή συνδρομή στην ΕΥ, όσο ήταν στην υπόθεση, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Στην ανακοίνωσή της, όμως, δεν γνωστοποιεί τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το διοικητικό της συμβούλιο που φυλλορροεί στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here