Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2019 και οι προοπτικές του Ομίλου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κλώνη, Αντιπρόεδρο & Διευθύντα Σύμβουλο του Ομίλου Intracom Holdings, τo 2019 ήταν μια θετική χρονιά με αύξηση των οικονομικών  μεγεθών για τον όμιλο.

«Οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Ο Όμιλος διαμόρφωσε πωλήσεις €523 εκ., και λειτουργική κερδοφορία EBITDA €37 εκ., υπερκαλύπτοντας το guidance που είχαμε δώσει. Ακόμα σημαντικότερη η επιστροφή σε κερδοφορία μετά φόρων και το σταθερά ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που ξεπερνά το €1δισ

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Δ. Κλώνης αναφέρθηκε σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη βαρύτητα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Ομίλου για δραστηριοποίηση των εταιρειών του σε καθεστώς πλήρους συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που καθόρισαν τους πρώτους μήνες του έτους, ο κ. Δ. Κλώνης υπογράμμισε:

  • «Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την ‘ανθεκτικότητα’ του Ομίλου. Ο Όμιλος επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητά του στις φάσεις των οικονομικών κύκλων, στην δεκαετή δημοσιονομική κρίση και τώρα στην κρίση του COVID-19. Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εταιριών. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας που εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών πέτυχαν να φέρουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020 νέες συμβάσεις αξίας €530 εκ.»

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του και αναφερόμενος στις προοπτικές του Ομίλου, είπε: «Η εξέλιξη του COVID-19 αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα που λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Με δεδομένο ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης καθώς και η επένδυση σε έργα υποδομών και έργα πράσινης ανάπτυξης είναι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ενισχυθούν σημαντικά και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θεωρούμε ότι με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας, είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς που και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης.».

Τέλος, ο κ. Δ. Κλώνης, σχετικά με τα αναγραφόμενα το τελευταίο διάστημα στον τύπο, μετέφερε στους μετόχους της εταιρίας, την εξής δήλωση του Προέδρου κ. Σ. Κόκκαλη:  «Οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του Ομίλου INTRACOM και του Ομίλου INTRALOT είναι αβάσιμος και αυθαίρετος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here