Πολύ σημαντικά αποτελέσματα  στην  ενίσχυση της εξωστρέφειας  του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής, απέδωσε και φέτος η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Συνολικά 24 επιχειρήσεις  ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετείχαν σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START (24-26/1/2023) στο Μόναχο και τη MOMAD (3-5/2/2023) στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, την ATHENS FASHION TRADE SHOW (26-29/1/2023).

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής των επιχειρήσεων ήταν εντυπωσιακά αφού πραγματοποίησαν 1.018 Β to B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 3.000.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις € (το 70% της χώρας).

«Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η τρίτη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά.

 «Με τη  σταθερή στήριξη της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματίες του κλάδου  από την Κεντρική Μακεδονία κατακτούν   καθημερινά τις διεθνείς  και την εγχώρια αγορά.

Με  συνεχώς βελτιούμενα  οικονομικά  αποτελέσματα και δυναμικά  εξωστρεφή βήματα, αποδεικνύουν τις τεράστιες  δυνατότητες  της  ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας, να εδραιώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη  της τοπικής οικονομίας.

Σε ένα  δύσκολο  οικονομικό  περιβάλλον, η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όλα τα μέσα  και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει, συνεχίζει να αποτελεί φορέα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας.

Μαζί, θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να εργαζόμαστε μεθοδικά, για την ενίσχυση  του εξαγωγικού  προσανατολισμού  του κλάδου, την ευημερία και την  πρόοδο των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here