Σε συμφωνία με τους πρώτους πιστωτές ήρθε ο κινεζικός κολοσσός των ακινήτων Evergrande για ρύθμιση του χρέους από εξόφληση τόκων ομολόγου που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν (νότια Κίνα), η διεύθυνση του ομίλου, ο οποίος κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς τα χρέη του φθάνουν τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μια ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Evergrande θα αποπληρώσει έτσι 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Όμως ο γιγαντιαίος όμιλος των ακινήτων, με έδρα τη Σεντζέν, δεν έχει επιλύσει ακόμα το πρόβλημα, καθώς αύριο Πέμπτη είναι η προθεσμία και για άλλες αποπληρωμές.

Διαφαίνεται ήδη όμως πως οι ανησυχίες για μία νέα Lehman Brothers είναι υπερβολικές καθώς η Κίνα έχει τα εργαλεία και είναι χαρακτηριστικές και οι απόψεις του ΔΝΤ. (σχετικά σε διπλανές στήλες στο banks.com.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here