Άραγε πόσοι 17χρονοι σκέφτονται να επενδύσουν σε cryptos;

Ο Βιτάλικ Μπουτέριν, είναι και επίσημα ο πιο νέος δισεκατομμυριούχος στην αγορά των cryptos.

Ο 27χρονος Ρωσοκαναδός πριν 8 χρόνια δημιούργησε το ethereum σε ηλικία 19 ετών. Το κρυπτονόμισμα βγήκε στην αγορά το 2015 και τώρα ο Βιτάλικ Μπουτέριν έχει στην κατοχή του περίπου 333.500 ether. Αν αυτά πολλαπλασιαστούν με την τιμή-ρεκόρ των 3.500 δολαρίων που έπιασε το ether την περασμένη Τρίτη, το σύνολο ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Το ether θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο «hot» κρυπτονόμισμα, μαζί με το dogecoin που επίσης παρουσιάζει ραγδαία αύξηση, θερμός υποστηρικτής του οποίου είναι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, που έχει υποσχεθεί να μας πάει στον Άρη.

Ο Μπουτέριν συνίδρυσε το Bitcoin Magazine, μια έκδοση που καλύπτει τον χώρο του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, το 2012

Ποιος είναι ο 27χρονος Ρωσοκαναδός δισεκατομμυριούχος

Γεννήθηκε λίγο έξω από τη Μόσχα και όταν ήταν 6 ετών οι γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά. Το ταλέντο του στα μαθηματικά φάνηκε από νωρίς και έτσι, όταν πήγαινε στην τρίτη τάξη εντάχθηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα για χαρισματικά παιδιά. Μπορούσε να προσθέτει τριψήφιους αριθμούς στο μυαλό του με ταχύτητα διπλάσια του μέσου ανθρώπου, ενδιαφέρθηκε από νωρίς για τα οικονομικά και έδειχνε μια φυσική κλίση προς τον προγραμματισμό. Όμως οι κοινωνικές σχέσεις δεν του έβγαιναν εξίσου φυσικά. Την εποχή εκείνη, θεωρούνταν μάλλον παράξενος. Μολονότι δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media, ωστόσο, έχει 1,4 εκατ. followers στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Thiel Fellowship, ένα διετές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Peter Thiel και το οποίο «δίνει 100.00 δολάρια σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν πράγματα αντί να κάθονται σε μια αίθουσα διδασκαλίας».

Η αποτίμηση του Ether

Με τις τιμές του ether να έχουν αυξηθεί κατά 375% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, το εν λόγω κρυπτονόμισμα έρχεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την αξία του.

Η συνολική αξία όλων των ether που κυκλοφορούν στην αγορά είναι περίπου 403 δισ. δολάρια, δηλαδή λίγο λιγότερο από τη μισή αξία που έχει το bitcoin

Παρότι οι επενδυτές αγοράζουν και πουλάνε χιλιάδες διαφορετικά κρυπτονομίσματα, το ether και το bitcoin αξίζουν περίπου τα 2/3 των 2,3 τρισ. δολαρίων της κεφαλαιοποίησης της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here