Με διαφορά λίγων ημερών, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία δημόσιων εγγραφών-εισαγωγής των μετοχών της Μπλε Κέδρος και της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
  • Η Μπλε Κέδρος, συμφερόντων των αδελφών Ευμορφίδη (COCOMAT) , εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, με τιμή διάθεσης 2,25€ ανα μετοχή. Η Optima bank ήταν Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης.
  • Η τελική τιμή διάθεσης των κοινών μετοχών της Dimand ορίστηκε σε 15€ ανά Μετοχή.
Χαώδης η διαφορά (ως προς την καθαρή αξία) των δύο. Η μεταξύ τους διαφορά αποτίμησης θα μπορούσε ενδεχομένως να οριοθετήσει τα δύο άκρα του φάσματος των ΑΕΕΑΠ, τόσο επιχειρηματικά όσο επενδυτικά.

Την πρώτη της κίνηση στον τομέα των logistics πραγματοποίησε η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για πλειστηριασμό όπου πλειοδότησε η εταιρεία με 2,6 εκατ. ευρώ για κτίριο στη Μεταμόρφωση με χρήση αποθήκης συνολικής επιφάνειας  7.230 τ.μ..  Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει αυτή την στιγμή στο χαρτοφυλάκιό της κυρίως εμπορικά και ξενοδοχειακά ακίνητα.

  • Συγκρίνοντας τους ισολογισμούς των δύο ΑΕΕΑΠ και το τελικό τους αποτέλεσμα, βγαίνει η  οριοθέτηση, όπως-μεταξύ άλλων- καταδείχθηκε στο υπερβάλλον ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, με το ύψος των εγγραφών- για την Dimand– να ξεπερνά τα 150 εκατ. Ευρώ. 
Επί της ουσίας (και επενδυτικά) η είσοδος της εταιρείας συμφερόντων Ανδριόπουλου είναι η πρώτη στην Κύρια Αγορά, μετά από χρόνια.

Η Alpha Bank και η Eurobank ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι και Σύμβουλοι Έκδοσης, ανακοίνωσαν ότι διατέθηκαν συνολικά

(α) 6.538.100 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων 38.183 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, οι οποίες διατέθηκαν µε παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/379/18.4.2006 απόφαση της ΕΚ) και

(β) 931.800 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές (δυνάμει της ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής – overallotment).

Η Δημόσια Εγγραφή Dimand υπερκαλύφθηκε κατά 1,3 φορές και ο Δ. Ανδριόπουλος και η διοικητική ομάδα της εταιρείας ετοιμάζονται μεθαύριο Τετάρτη να χτυπήσουν το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης. Την ίδια ημέρα η Dimand θα ανακοινώσει μια νέα επένδυση, για το νέο κτίριο γραφείων της PwC στη Λ. Κηφισίας,

Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται η Latsco, το οικογενειακό επενδυτικό fund της κ. Μαριάννας Λάτση και το Orasis Fund του κ. George Elliot.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here