Ανοδικά αλλά επιφυλακτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνοντας τόνο αντίδρασης μετά από το τετραήμερο πτωτικό σερί καθώς και τις σημαντικές απώλειες σε τίτλους που είχαν υπεραποδώσει από τις αρχές του Απριλίου, χωρίς ωστόσο να προχωρεί σε αποφασιστικές κινήσεις για την κάλυψη του μεγαλύτερου εδάφους της διόρθωσης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,53% στις 830,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.138,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,13% στις 937,98 μονάδες.

Εκτός του τόνου που λαμβάνει το ΧΑ από τις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές παρακολουθούν και τη ροή των αποτελεσμάτων των εισηγμένων, τα οποία δίνουν πολύ καλούς λόγους διαφοροποίησης της στρατηγικής. Μετά το μίνι ράλι του πρώτου 20ημέρου του Απριλίου, το τελευταίο 4ήμερο παρατηρείται μια αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Στο ταμπλό τώρα, η νευρικότητα δεν λείπει, με τις Μυτιληναίος, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ και Πειραιώς να στηρίζουν το θετικό πρόσημο με τα ανώτερα του 1% κέρδη τους. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Motor Oil, Λάμδα, Σαραντης, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, έξι μετοχές του FTSE 25, οι Folli Follie, Aegean, Grivalia, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή, κινούνται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία από αυτές να σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here