Συγκινησιακά φορτισμένος εμφανίστηκε το Σάββατο το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε έναν συνάδελφό του ο οποίος του έστειλε ενα σημείωμα με τα εξής λόγια:

  • «Κάνουμε πολύ μεγάλη φασαρία για ορισμένους υπέργηρους…» έγραφε το μήνυμα. Φανερά συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας, απάντησε πως όλοι είναι πολύτιμοι και πως χωρίς αυτούς τους ηλικιωμένους ανθρώπους χάνουμε την ταυτότητά μας και την πυξίδα μας.

35 νέα κρούσματα – 530 συνολικά

Σε ότι αφορά τις νεότερες πληροφορίες για τον θανατηφόρο ιό, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, πως υπάρχουν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 530 (495 ήταν μέχρι χθες). Από τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 98 είναι απροσδιόριστης πηγής.

Η χώρα μας μετρά 13 νεκρούς ενώ 100 ασθενείς νοσηλεύονται και 18 είναι διασωληνωμένοι.

Από τους 13 νεκρούς στην χώρα μας οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, και ο 13ος ήταν 80 ετών. Μόνο μία από τους νεκρούς ήταν γυναίκα.

Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

  • «Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας, ενώ όπως είπε η ανθρωπότητα θρηνεί 12.000 νεκρούς από τον ιό.

«Αναμένουμε και προετοιμαζόμαστε για μεγάλη αύξηση των θυμάτων», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Σας παρακαλώ, σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, σεβαστείτε τους νεκρούς» προέτρεψε σχετικά με τους 13 θανάτους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here