Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η κινεζική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της να βρει νέους επενδυτές για τον προσωρινά κρατικοποιημένο ασφαλιστικό όμιλο Anbang: Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, στον κύκλο των συνομιλητών της έχουν εισέλθει ο ελβετικός αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re, αλλά και η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Cerberus Capital Management. Στο παρελθόν, διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο είχε διεξάγει και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης Temasek, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν κάπου.

Η Swiss Re είναι μεταξύ των ομίλων που προσεγγίστηκαν από τις κινεζικές αρχές που αναζητούν φρέσκα κεφάλαια για να στηρίξουν την Anbang, μετά την κεφαλαιακή ένεση 60,8 δις. γιουάν (8,8 δις.δολ.) που χορήγησαν τον Απρίλιο. Η ελβετική εταιρεία δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα επενδύσει στην Anbang, σημειώνουν πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων. Η κινεζική πλευρά διερευνά το ενδιαφέρον της Swiss Re για εξαγορά στοιχείων ενεργητικού από το χαρτοφυλάκιο της Anbang στην Ευρώπη, όπως την βελγική ασφαλιστική Fidea και την βελγική τράπεζα Nagelmackers  και την ολλανδική Vivat. Η Anbang διαθέτει επίσης πλειοψηφικό ποσοστό της κορεατικής ασφαλιστικής Tongyang Life Insurance.

Υπενθυμίζεται ότι η Swiss Re δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναζητά νέους εταίρους από το εξωτερικό μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την ιαπωνική Softbank του Masayoshi Son. Την ίδια στιγμή, ο ελβετικός όμιλος διερευνά το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της θυγατρικής του «κλειστών» ασφαλιστικών συμβολαίων στη Μ. Βρετανία με την επωνυμία ReAssure, καθώς αναζητά περισσότερα εξωτερικά κεφάλαια από τρίτα μέρη.

 

Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here