Η Swedbank επέλεξε την SIA για την εφαρμογή άμεσων πληρωμών μέσω της πλατφόρμας RT1 του πανευρωπαϊκού συστήματος του EBA Clearing, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας πληρωμών πραγματικού χρόνου της TietoEVRY, της ηγετικής εταιρείας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών και λογισμικού.

 Οι πελάτες της Swedbank έχουν ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια άμεσες πληρωμές κάνοντας χρήση του SIAnet, το υπερ-υψηλής ταχύτητας δίκτυο υποδομής οπτικών ινών, συνολικής έκτασης πάνω των 186.000 χιλιομέτρων, το οποίο εξασφαλίζει ασφαλείς ηλεκτρονικές επικοινωνίες και χαμηλό χρόνο μεταφοράς πληροφοριών (low latency).

Το δίκτυο SIAnet είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να πληροί τις πολύ ιδιαίτερες προϋποθέσεις ασφαλείας, αξιοπιστίας και απόδοσης σε ό,τι αφορά τις άμεσες πληρωμές, αξιοποιώντας την ActiveActive αρχιτεκτονική της SIA, η οποία διασφαλίζει υψηλή αντοχή δικτύου και αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία, με γνώμονα τις πολύ αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 Η πλατφόρμα της TietoEVRY επιτρέπει την αποδοτική και ασφαλή ενοποίηση του εσωτερικού περιβάλλοντος της Swedbank και του καινοτόμου δικτύου υπηρεσιών της SIA. Η εν λόγω λύση, η οποία βασίζεται σε μοντέλο ανοιχτής αρχιτεκτονικής, διευκολύνει την πρόσβαση σε άλλα συστήματα χωρίς να υπάρχει η ανάγκη αλλαγών στον κώδικα.

Επιπλέον, οι πελάτες της Swedbank θα επωφεληθούν επίσης από την δεκαετή συμφωνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με την SIA και την Colt, οι οποίες επιλέχθηκαν ως πάροχοι υπηρεσιών δικτύου για τον Ενιαίο Δίαυλο Υποδομών Αγοράς του Ευρωσυστήματος (ESMIG), η έναρξη λειτουργίας του οποίου είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2021.

Η Swedbank, η SIA και η TietoEVRY εργάζονται ήδη πάνω σε θέματα που αφορούν στην πρόσβαση κύριων χρηματοοικονομικών οργανισμών της Ευρώπης, στην πλατφόρμα πραγματοποίησης πληρωμών μεγάλης αξίας TARGET2, στην υπηρεσία TIPS για την διεκπεραίωση άμεσων πληρωμών, στην πλατφόρμα TARGET2-Securities για τις συναλλαγές που αφορούν τίτλους, στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλειών του Ευρωσυστήματος (ECMS) και πιθανότατα σε άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές όπως το P27 και την νέα πλατφόρμα Nordic Payments.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here