Μόνο αιφνιδιαστική δεν ήταν η εξέλιξη με την περίπτωση της Silicon Valley Bank, της υπερ-εκτεθειμένης σε ultras techs και μετοχές εταιρειών του ευρύτερου κλάδου.
Εδώ και καιρό το SVB Financial Group– μητρικός όμιλος της τράπεζας- είχε τεθεί στο monitoring των οίκων αξιολόγησης των ΗΠΑ, ενώ η θυγατρική παρακολουθείτο από  την αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC ) με alert στην Wall Street
από τα μέσα Φεβρουαρίου.
  •     Για αυτό άλλωστε και το “σκάσιμο” της, βρήκε προετοιμασμένο το “σύστημα” που μέσα σε 2-3 μέρες (Παρασκευή Σάββατο Κυριακή) ενήργησε πυροσβεστικά με σκοπό να προλάβει- κατ’ αρχήν- το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας.
    Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως η Moody’s είχε προειδοποιήσει το μητρικό Group για τις ανησυχητικές εξελίξεις προετοιμαζόταν δε να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση του SVB Financial Group.
    Στον απόηχο των εξελίξεων η Goldman Sachs αναθεωρεί πρότερη εκτίμηση της για αύξηση 25 μονάδες βάσης από την FED στην συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου, ενώ αφήνει αμετάβλητη την πρόβλεψη για αυξήσεις 25 μ.β τον Μάϊο, τον Ιούνιο και Ιούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here