Η Sunlight αποτελεί επίσημα την πρώτη Ελληνική βιομηχανική επιχείρηση που ωφελείται από το νέο πρόγραμμα εταιρικής χρηματοδότησης της ΕΤΕπ στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ.

Υπεγράφη σήμερα σύμβαση ανανέωσης του δανείου ύψους 12,5 εκατ. ευρώ ανάμεσα στην Sunlight και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο την επέκταση της παραγωγικής δυναμικής του υπερσύγχρονου εργοστασίου της εταιρείας στην Ξάνθη.

Το δάνειο αυτό αποτελεί την πρώτη στήριξη βιομηχανικής επένδυσης που παρέχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο επιδιώκει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της Εταιρίας.

Η νέα αυτή επένδυση που στηρίζεται από το δάνειο της ΕΤΕπ αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή με υψηλή ανεργία, καθώς και να ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης αλλά και τη συνεργασία με τοπικούς και ξένους συνεργάτες από το χώρο της βιομηχανίας, πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δήλωσε: «Με την παρουσία μου στη σημερινή εκδήλωση θέλω να εκφράσω τη στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματικότητα που υπερβαίνει δημιουργικά δυσκολίες και ατυχήματα που μπορεί να συμβούν, με τρόπο που προστατεύει την εργασία και σέβεται τους εργαζόμενους.

Θέλω επίσης να εκφράσω τη στήριξη της κυβέρνησης προς την περιοχή της Θράκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η συγκεκριμένη επιχείρηση, η ανάπτυξη της οποίας είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.»

« Η στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επιτρέψει στη SUNLIGHT να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας που είναι κρίσιμης σημασίας για τους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας και των τηλεπικοινωνιών, δήλωσε ο Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT.

«Η καινοτομία στον χώρο των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που στηρίζει τη νέα επένδυση της SUNLIGHT για την καινοτομία και την επέκταση της παραγωγής. Το επταετές δάνειο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ αποτελεί την πρώτη απευθείας δανειοδότηση για ελληνική βιομηχανία που υποστηρίζεται από το Σχέδιο Γιούνκερ και είναι ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες εταιριών που έχουν ως βασικό τους γνώμονα την καινοτομία. Αυτό αποδεικνύει την ενισχυμένη στήριξη που παρέχει η ΕΤΕπ για επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν το μετασχηματισμό της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης της SUNLIGHT, μιας εκ των κορυφαίων ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να καινοτομεί

Απασχολώντας πάνω από 840 άτομα, η SUNLIGHT αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων. Περισσότερο από το 98% των προϊόντων που κατασκευάζει η SUNLIGHT εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here