Έχει το δικό της ειδικό βάρος και ιδιαίτερο νόημα, μια είδηση που σχετίζεται με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, με την επιχειρησιακή ετοιμότητα κρίσιμων μονάδων του Ελληνικού Στρατού και κατά τα φαινόμενα πέρασε στα “ψιλά”.
Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ),  υπέγραψε με την Συστήματα Sunlight, Συμφωνία Πλαίσιο (υπ. αριθμ. 012Α/20 με αντικείμενο την Υποστήριξη Στρατού Ξηράς σε Ξηρά Στοιχεία-Συσσωρευτές 12V X100 AH Τύπου Ζελέ.
  •    Πρόκειται για σύμβαση, ύψους 5,033 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα, συσσωρευτές τεχνολογίας ζελέ, ο Ελληνικός Στρατός προμηθευόταν μέσω σχετικής διαδικασίας στην Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA).
Με την συγκεκριμένη ανάθεση στην Sunlight, με το εργοστάσιο στο Νέο Ολβιο Ξάνθης, ελληνοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια.
Επιβεβαιώνει, παράλληλα, τις δυνατότητες που έχει η εγχώρια επιχειρηματικότητα να συνδράμει στην αναγκαία προσπάθεια αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων.
  •     Και η Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia διαθέτει και την αποκλειστική τεχνογνωσία το  know how αλλά και την διεθνή αναγνώριση εδώ και χρόνια.
Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Sunlifght έχει προχωρήσει (εδώ και ένα χρόνο ) στη σύσταση θυγατρικής (Sulight Batteries) στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, με στόχο την επιτάχυνση της εξάπλωσης της στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ενώ διατηρεί μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στην Βερόνα της Ιταλίας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here