Στην επιτυχημένη διαδικασία της ασφαλιστικής αποζημίωσης – ρεκόρ με 66 εκ. της εταιρείας Sunlight από το συνασφαλιστικό σχήμα έναντι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Νέο Όλβιο Ξάνθης το Μάιο του 2018 είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διεξάγεται αυτή την στιγμή στο Intercontinental. 

Το κύριο θέμα της εκδήλωσης αφορά στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στις επιχειρήσεις, με κύριο case study την υπόθεση της εταιρείας Sunlight και την αποζημίωση που δόθηκε μετά την καταστροφική φωτιά την 1η Μαΐου 2018.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα. Η εν λόγω περίπτωση αποζημίωσης αποτέλεσε σημαντικό στοίχημα για την εγχώρια αγορά, αποδεικνύοντας πως οι πετυχημένες διαδικασίες  μπορούν να προσφέρουν κάλυψη σε τέτοιους μεγάλους επιχειρηματικούς κινδύνους.

Το συνασφαλιστικό σχήμα απαρτίζουν η ERGO Ασφαλιστική Α.Ε. (ποσοστό συμμετοχής: 25%), η οποία διηύθυνε την όλη διαχείριση της ζημιάς, οι εταιρείες ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (20%), INTERAMERICAN (19%), GENERALI HELLAS AAE (15%),EUROLIFE ERB ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (9%), INTERASCO ΑΕΓΑ (4%), OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ(4%) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ (4%)και ο μεσίτης ασφαλίσεων Aon.

Πλέον, το εν λόγω τμήμα είναι σε πλήρη λειτουργία, με τις νέες εγκαταστάσεις να ενσωματώνουν τις βέλτιστες πρακτικές σε θέματα παραγωγικής λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας, αναβάθμιση η οποία χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

 

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η διαχείριση της κρίσης από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight και οι επιτυχείς διαδικασίες από πλευράς συντονισμού και αποζημιώσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here