Στον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pyramis Metallourgia Α.Ε, Νίκο Μπακατσέλο, έχει πλέον ανατεθεί το δύσκολο, περίπλοκο αλλά και συμβολικό καθήκον  την επαναλειτουργίασ τουλάχιστον δύο γραμμών παραγωγής του εργοστασίου της ιστορικής βιομηχανίας ΠΙΤΣΟΣ

Ο  κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι η πρόταση της εταιρείας του, για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου, έγινε αποδεκτή.

  • «Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε την αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.
  • Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω  για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.
  • Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθεια σας θα υλοποιήσουμε το όραμα μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος».

Από το περιεχόμενο της συμφωνίας συνάγεται ότι οι εργαζόμενοι της πρώην Πίτσος που έχασαν την εργασία τους, θα αξιοποιηθούν πλέον από την Pyramis στην νέα επιχειρηματική προσπάθεια.

Ήδη αναζητείται χώρος στα Οινόφυτα ή στον Ασπρόπυργο προκειμένου να εγκατασταθεί ο παραγωγικός εξοπλισμός της Πίτσος.

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ της οικογένειας Μπακατσέλου είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο.

Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το υψηλού επιπέδου σε μηχανολογικό εξοπλισμό και αυτοματισμούς εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία Διοίκησης. Διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Κιλκίς.

Η εταιρεία σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1,500,000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Διαθέτει επίσης και άλλα προϊόντα για την κουζίνα, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες όμως παράγονται σε συνεργαζόμενα εργοστάσια στο εξωτερικό.

Διαβάστε την επιστολή της Pyramis που ανακοινώνει την επικύρωση της συμφωνίας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here