Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε για μία ακόμη φορά την Ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture που συνεργάζεται με την Μηχανική στην Ελλάδα, για το θέμα της κατασκευής του οδικού άξονα  Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου έχει σταματήσει με απόφαση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη ενός  “νέου τεχνικού αντικειμένου. Η Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών δικαίωσε την Ελληνο-Ιταλική κοινοπραξία που ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Υπουργού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας συμφωνεί με την ΑΕΠΠ και απορρίπτει την αίτηση αναστολής που είχε υποβάλει όχι μόνον ο Υπουργός Υποδομών αλλά και η ανταγωνίστρια κοινοπραξία Άκτωρ – ΤΕΡΝΑ που ζητούσαν την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Αρχής Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Η ΑΕΠΠ  έκρινε ότι η ματαίωση του διαγωνισμού είναι παράνομη γιατί:

  1. δεν ελήφθη προηγουμένως γνώμη της Επιτροπής του Διαγωνισμού
  2. δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις του νόμου για την ματαίωση ενός  διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία προκηρύχθηκε πριν από 2 ολόκληρα χρόνια στις 4 Μαϊου 2018 . Μειοδότης κηρύχθηκε η κοινοπραξία των ΑΚΤΩΡ ΤΕΡΝΑ.

Τότε όμως προσέφυε η GD Infrastrutture (είχε καταθέσει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά) καταθέτοντας ως λόγο μη σωστής διαγωνιστικής διαδικασίας, την υπόθεση του καρτέλ στις κατασκευές.

Έτσι κέρδισε αναστολή της διαδικασίας του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here