Το… ρεύμα που θέλει τις ευρωπαϊκές τράπεζες να «ξεφορτώνονται» τα «κόκκινα» δάνεια leasing ακολούθησε και η Intesa Sanpaolo, κλείνοντας συμφωνία με την AMCO για ένα χαρτοφυλάκιο, ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για τη διάθεση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων χρηματοδοτικών μισθώσεων, με μεικτή αξία περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για απαιτήσεις που προέρχονται από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, κυρίως από εταιρικούς πελάτες, με εξασφαλίσεις σε ακίνητα. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2022. «Με τη συναλλαγή αυτή η AMCO επιβεβαιώνει την επιθυμία της να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της χρηματοδοτικής μίσθωσης, υποστηρίζοντας τις τράπεζες στις διαδικασίες de-risking», τονίζεται. 

Όπως είχε γράψει το NPL Confidential, στον… χορό των πωλήσεων των δανείων leasing έχουν εισέλθει και οι ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα:

  • Η Τράπεζα Πειραιώς με το project Sunshine, αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει περίπου 5.000 συμβάσεις leasing 2.300 επιχειρήσεων, με την αξία των εξασφαλίσεων (ακίνητα, αλλά και εξοπλισμός) να υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ. 
  • Η Εθνική Τράπεζα με το project Pronto που περιλαμβάνει «κόκκινα» δάνεια χρηματοδοτικών μισθώσεων, τόσο της FBB, το «καλό» κομμάτι της οποίας απορρόφησε η ΕΤΕ όταν υλοποιήθηκε κίνηση διάσωσης, όσο και της NBG Leasing S.A., αλλά και τη συμμετοχή της τράπεζας στη Probank Leasing A.E. και
  • Η Alpha Bank με την πώληση μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων leasing, μικτής λογιστικής αξίας 340 εκατ. ευρώ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here