Στους πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας παραδόθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου το πρώτο δημόσιο Ιαπωνικό πάρκο της πόλης. Το έργο ολοκληρώθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα η οποία έχει αναλάβει και τη συστηματική συντήρησή του για την επόμενη τριετία. Η δράση αυτή, όπως και το έργο της ανάπλασης και τακτικής συντήρησης των κήπων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας που υλοποιήθηκε πριν δύο χρόνια εντάσσονται στους στόχους της εταιρείας για ένα Βιώσιμο Μέλλον.

Ο μετασχηματισμός του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι, απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη έγινε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου» και τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Η JTI αναπτύσσει προγράμματα ΕΚΕ, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με στόχο την υποστήριξη δράσεων που αφορούν την αειφορία και τον Πολιτισμό.
Η νέα διαμόρφωση του πάρκου συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και έχει ως στόχο να προσφέρει στους Αθηναίους αλλά και σε όλους του επισκέπτες ένα χώρο πρασίνου, προσβάσιμο για όλους, που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη. Στο πάρκο προστέθηκαν εμβληματικά στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας, όπως η παραδοσιακή Ιαπωνική πύλη Torii Gate και πέτρινοι φανοί ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ολόκληρος ο χώρος να είναι προσβάσιμος για ΑμΕΑ.
Στην τελετή παράδοσης του ιαπωνικού κήπου στην οποία γιορτάστηκε το Natsu Matsuri, το παραδοσιακό ιαπωνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, κ. Nakayama Yasunori και η Γενική Διευθύντρια της JTI στην Ελλάδα, κ. Lili Zigoslou.

Η κ. Lili Zigoslu μίλησε για τη συνειδητή επιλογή της εταιρείας στη διασφάλιση ενός Βιώσιμου Μέλλοντος για Όλους ενώ τόνισε τον διπλό στόχο της JTI που είναι:

«Αφενός να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος και παράλληλα να προσφέρει σήμερα στους Αθηναίους πολίτες και επισκέπτες της πόλης ένα μοναδικό παράδειγμα της ιαπωνικής φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικής».

Τέλος, η κ. Lili Zigoslu ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, κ. Nakayama Yasunori, τον κ. Δήμο Βρατσάνο, από τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας ο οποίος πρότεινε την ιδέα ενός Ιαπωνικού Πάρκου στην Αθήνα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ecoscapes, Δρα Αντώνη Σκορδίλη που ανέλαβε μαζί με την ομάδα του το σχεδιασμό και την υλοποίηση του μετασχηματισμού του πάρκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here