Ποσό 1,7 δισ. είχε θέσει ως στόχο για τα EBITDA του 2024 ο Γιώργος Στάσσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2023 στους αναλυτές, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου είχε αναφερθεί στη στοχοθεσία για το 2024, παράλληλα με την ανακοίνωση της διανομής μερίσματος (0,25/μτχ) μετά από μια μακρά περίοδο επενδυτικού μπλακάουτ. Με βάση τα μεγέθη 2023 –ειδικότερα του Q4– και την προβολή τους, μερίδα αναλυτών εκτιμά ως πιθανότερη την επίτευξη EBITDA 1,8 ή και 1,9 δισ. (και μάλιστα επαναλαμβανόμενα), ως αποτέλεσμα και της απόδοσης ώριμων επενδύσεων/έργων που έχουν πραγματοποιηθεί ή πραγματοποιούνται.

Η προοπτική μεγέθυνσης της παρουσίας στη ρουμανική αγορά, όπως και σε άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης, το μέγα deal με τη Mytilineos, η δημόσια στήριξη των σχεδιασμών της διοίκησης από τον Τζέφρι Πάιατ –με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (σε θέματα ενέργειας) να «χρίζει» τον όμιλο PPC «παίκτη» στρατηγικής σημασίας στην περιοχή– ελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον διαχειριστών ξένων funds.

Εξηγούν επίσης τη βούληση του CVC Capital να ενισχύσει τη συμμετοχή πέραν του 10% στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, που κατέχει σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ