Έρευνα σχετικά με το πώς η Deutsche Bank χειρίστηκε δισεκατομμύρια δολάρια σε ύποπτες συναλλαγές από την Danske Bank ξεκίνησε η Fed.

Η έρευνα της Fed είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς εξετάζει λεπτομερώς αν το αμερικανικό τμήμα της τράπεζας παρακολούθησε επαρκώς τα κεφάλαια από το εσθονικό τμήμα της Danske Bank, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η Danske, που χρησιμοποίησε ανταποκρίτριες τράπεζες όπως η Deutsche Bank για να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, έχει παραδεχθεί ότι πολλά από τα 230 δισ. δολάρια που έρρεαν μέσω της Εσθονίας, ίσως αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τις τράπεζες να εξετάζουν λεπτομερώς τους πελάτες τους για να ανιχνεύουν δυνητικό χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και να ενημερώνουν τις Αρχές για ύποπτες συναλλαγές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές ενώ εκπρόσωπος της Fed είπε ότι δεν συζητά δημόσια εμπιστευτικές έρευνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here